פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      ניו אינגלנד בויילד דינר

      השף יוסי אסרף ממסעדת "פורטרהאוס" עם מתכון מושלם ליום חורף גשום, של ארוחה שכולה בסיר אחד: מרק של קורנדביף, שפע של ירקות, ובירה כהה שמעניקה מרירות משובחת.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      נזיד פורטר (יח
      נזיד פורטר (יח"צ , שי בן אפריים)

      מצרכים

      • לקורנדביף
      • 500 גרם חזה בקר נקי
      • 1 ליטר מים
      • 200 גרם מלח
      • 50 גרם סוכר
      • 10 עלי דפנה
      • 5 פלפל אנגלי
      • למרק:
      • 500 גרם קורנדביף בקוביות
      • 4 כפות חמאה
      • 4 עלי דפנה
      • 3 פלפל אנגלי
      • 2 גרגר ערער (אופציונלי)
      • 2 גזרים פרוסים
      • 4 תפו"א קלוף וחתוך לקוביות
      • 2 מקלות סלרי קצוצים
      • צרור טימין
      • כרוב לבן קצוץ דק דק
      • 660 מ"ל בירה "פורטר" (או כל בירה אחרת)
      • כפית פלפל שחור
      • מים לכיסוי

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את הקורנדביף (יום לפני): מעבירים את הבשר לכלי גדול ושופכים פנימה את כל המרכיבים.
      • 2. בעזרת פחית שימורים או משהו כבד אחר דואגים שהבשר יישאר שקוע ומניחים לו 24 שעות.
      • 3. מכינים את המרק: בסיר כבד מטגנים בחמאה את הירקות, הבשר והתבלינים.
      • 4. מוסיפים את הבירה ומאדים 5 דקות.
      • 5. מוסיפים מים עד כיסוי של 4 ס"מ מעל קו החומרים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 3 שעות על אש נמוכה.
      • 6. טועמים ומתקנים מליחות אם צריך.
      • 7. מגישים: בקערת מסדרים גזרים, תפו"א, כרוב ובשר ומעל מוזגים מרק חם.

      עוד מתכוני בקר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -