ניו אינגלנד בויילד דינר
השף יוסי אסרף ממסעדת "פורטרהאוס" עם מתכון מושלם ליום חורף גשום, של ארוחה שכולה בסיר אחד: מרק של קורנדביף, שפע של ירקות, ובירה כהה שמעניקה מרירות משובחת.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לקורנדביף
- 500 גרם חזה בקר נקי
- 1 ליטר מים
- 200 גרם מלח
- 50 גרם סוכר
- 10 עלי דפנה
- 5 פלפל אנגלי
- למרק:
- 500 גרם קורנדביף בקוביות
- 4 כפות חמאה
- 4 עלי דפנה
- 3 פלפל אנגלי
- 2 גרגר ערער (אופציונלי)
- 2 גזרים פרוסים
- 4 תפו"א קלוף וחתוך לקוביות
- 2 מקלות סלרי קצוצים
- צרור טימין
- כרוב לבן קצוץ דק דק
- 660 מ"ל בירה "פורטר" (או כל בירה אחרת)
- כפית פלפל שחור
- מים לכיסוי
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הקורנדביף (יום לפני): מעבירים את הבשר לכלי גדול ושופכים פנימה את כל המרכיבים.
- 2. בעזרת פחית שימורים או משהו כבד אחר דואגים שהבשר יישאר שקוע ומניחים לו 24 שעות.
- 3. מכינים את המרק: בסיר כבד מטגנים בחמאה את הירקות, הבשר והתבלינים.
- 4. מוסיפים את הבירה ומאדים 5 דקות.
- 5. מוסיפים מים עד כיסוי של 4 ס"מ מעל קו החומרים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 3 שעות על אש נמוכה.
- 6. טועמים ומתקנים מליחות אם צריך.
- 7. מגישים: בקערת מסדרים גזרים, תפו"א, כרוב ובשר ומעל מוזגים מרק חם.