ביסקוטי פירות יבשים עם שדרוג למשקיענים

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה!
ביסקוטי פירות יבשים. דנה מאירזון
ביסקוטי פירות יבשים

מצרכים

  • ל-2 גלילות (60 עוגיות):
  • 3/4 2 כוסות קמח תופח
  • 1/2 1 כוסות סוכר
  • קליפת תפוז מגוררת
  • 4 ביצים
  • כף ליקר כמו אמרטו או קוואנטרו (לא חובה)
  • 1 כוס תערובת אגוזים (פיסטוק, מלך, שקד ולוז)
  • 2 כוסות תערובת פירות יבשים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • 2. קוצצים את הפירות היבשים (3 דקות).
  • 3. מערבבים את החומרים למעט האגוזים והפירות לקבלת תערובת אחידה (2 דקות). מוסיפים אגוזים ופירות יבשים ומטמיעים אותם בבצק באופן שווה (דקה).
  • 4. בידיים מקומחות יוצרים 2 כיכרות ומניחים בשני קצוות של תבנית מרופדת בנייר אפייה, כדי שלא יידבקו זו לזו (2 דקות).
  • אופים (20 דקות) עד שהכיכרות מוצקות. מצננים.
  • 5. פורסים את הכיכרות בעזרת סכין של לחם ומניחים על רשת התנור. מייבשים (10 דקות) עד שהפרוסות מתחילות להזהיב. מצננים ושומרים בכלי אטום.
  • טיפים לשדרוג:
  • אם רוצים עוגיות ארוכות במיוחד פורסים את הגלילה באלכסון.
  • ביסקוטי מצופה – ממיסים 100 גרם שוקולד (מריר, חלב או לבן) עם כף שמן וטובלים את העוגיות המוכנות בתערובת. מניחים על נייר אפייה לייבוש.
  • מתבלים את הבצק של הביסקוטי בחצי כפית קינמון או הל או חוויאג' לקפה.
  • מוסיפים לבצק כוס שוקולד צ'יפס

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully