וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מקרון שוקולד מריר ושקדים

מתכון מאת: מיקי שמו, מערכת וואלה

מקרון שוקולד. נמרוד סונדרס
מקרון שוקולד

מצרכים למתכון

  • 5 חלבונים בטמפרטורת החדר
  • 1/3 כוס סוכר
  • 380 גרם (3/4 2 כוסות) אבקת סוכר
  • 40 גרם קקאו
  • 200 גרם אבקת שקדים
  • מילוי:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • 1. מביאים לסף רתיחה את השמנת המתוקה ויוצקים על השוקולד המריר. מערבבים עד להמסה מוחלטת של השוקולד. משאירים מחוץ למקרר למשך כשעה או עד התקשות חלקית של השוקולד.
  • 2. מקציפים חלבונים עם 1/3 כוס סוכר למשך דקה במהירות גבוהה, עד קבלת קצף רך ולא יציב מידי (מרקם של "קצף גילוח").
  • 3. מנפים לקערה נפרדת אבקת סוכר, אבקת שקדים וקקאו ומערבבים.
  • 4. מקפלים אל תוך קצף החלבונים את החומרים היבשים המנופים, בעזרת מרית עד קבלת תערובת תפוחה וסמיכה.
  • 5. מעבירים את התערובת לשק זילוף. מניחים נייר אפייה על גבי תבנית אפייה ומזלפים בעזרת שק זילוף את התערובת לעיגולים קטנים. אמורות להיות 90 עוגיות בתבנית.
  • 6. אופים 15 דקות בתנור שחומם לטמפרטורה של 160 מעלות. מקררים לטמפ' החדר.
  • 7. הופכים חצי מכמות העוגיות ומזלפים לתוכן מן המילוי. מכסים בשארית העוגיות הנותרות.
  • 8. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 10 ימים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully