וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת דבש עם בירה שחורה

עוגת דבש עם בירה שחורה של קונדיטוריית "דלאל"

מתכון מאת: ענר צלאל, מערכת וואלה

עוגת דבש עם בירה שחורה. בועז לביא,
עוגת דבש עם בירה שחורה/בועז לביא

מצרכים למתכון

  • ל-2 תבניות אינגליש קייק:
  • 4 ביצים
  • 200 גרם (כוס) סוכר
  • 200 מ"ל (כוס) שמן צמחי (קנולה/ תירס/ סויה)
  • 360 גרם (כוס) דבש
  • 240 מ"ל (כוס) בירה שחורה
  • 2 תפוחים בינוניים, מגוררים גס
  • 450 גרם (3 כוסות) קמח
  • שקית (10 גרם) אבקת אפיה
  • מעט מלח
  • כפית קינמון טחון
  • חצי כפית ציפורן טחון
  • רבע כפית אגוז מוסקט מגורר
  • לציפוי:
  • 50 גרם (חצי כוס) אגוזי מלך קצוצים גס

אופן ההכנה

  • 1. שמים את הביצים והסוכר בקערה וטורפים כמה שניות במטרפה או במיקסר, עד לקבלת תערובת בהירה. מוסיפים שמן, דבש ובירה שחורה ומערבבים היטב. מוסיפים את התפוחים וטורפים היטב.
  • 2. מנפים לקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומוסיפים לעיסה שבקערה. מערבבים, מוסיפים את התבלינים, מערבבים שוב ומשהים בטמפרטורת החדר כ-15 דקות.
  • 3. בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות). משמנים את התבניות ומרפדים אותן בניירות אפייה.
  • 4. מערבבים את העיסה שבקערה פעם נוספת ויוצקים לתבניות, מפזרים את האגוזים מעל. אופים 25 דקות ב-170 מעלות ועוד כ-20-30 דקות ב-160 מעלות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. מצננים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully