פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת דבש עם בירה שחורה

      עוגת דבש עם בירה שחורה של מסעדת "דלאל"

      5 מדרגים / 3.5 כוכבים

      עוגת דבש עם בירה שחורה (יח
      עוגת דבש עם בירה שחורה (יח"צ , בועז לביא)

      מצרכים

      • ל-2 תבניות אינגליש קייק:
      • 4 ביצים
      • 200 גרם (כוס) סוכר
      • 200 מ"ל (כוס) שמן צמחי (קנולה/ תירס/ סויה)
      • 360 גרם (כוס) דבש
      • 240 מ"ל (כוס) בירה שחורה
      • 2 תפוחים בינוניים, מגוררים גס
      • 450 גרם (3 כוסות) קמח
      • שקית (10 גרם) אבקת אפיה
      • מעט מלח
      • כפית קינמון טחון
      • חצי כפית ציפורן טחון
      • רבע כפית אגוז מוסקט מגורר
      • לציפוי:
      • 50 גרם (חצי כוס) אגוזי מלך קצוצים גס

      אופן ההכנה

      • 1. שמים את הביצים והסוכר בקערה וטורפים כמה שניות במטרפה או במיקסר, עד לקבלת תערובת בהירה. מוסיפים שמן, דבש ובירה שחורה ומערבבים היטב. מוסיפים את התפוחים וטורפים היטב.
      • 2. מנפים לקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומוסיפים לעיסה שבקערה. מערבבים, מוסיפים את התבלינים, מערבבים שוב ומשהים בטמפרטורת החדר כ-15 דקות.
      • 3. בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות). משמנים את התבניות ומרפדים אותן בניירות אפייה.
      • 4. מערבבים את העיסה שבקערה פעם נוספת ויוצקים לתבניות, מפזרים את האגוזים מעל. אופים 25 דקות ב-170 מעלות ועוד כ-20-30 דקות ב-160 מעלות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. מצננים.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -