פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      מרק עוף וקציצות

      עומר מילר, שף מסעדות "חדר האוכל" ו"שולחן" הולך על מתכון קלאסי ונותן לו טוויסט: מרק עוף עם טעם מרענן ומפתיע עם קציצות של פרגית.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מצרכים

      • ל6-8 מנות:
      • לקציצות:
      • 1 בצל גדול קצוץ דק
      • 2 כפות שמן זית
      • 500 גרם פרגית טחונה
      • 100 גרם אורז פרסי שהושרה שעה במים ורוסק
      • 1 ביצה
      • 1 כפית כמון
      • ½-1 כפית פפריקה חריפה
      • 2 שיני שום כתושות
      • 1 כפית כורכום
      • מלח ופלפל שחור טחון טרי
      • למרק:
      • 2 ליטר מרק עוף
      • 2 לימונים פרסיים יבשים ומחוררים או לימונים רגילים
      • ½ כוס עלי סלרי קצוצים
      • כפית כורכום
      • 1 כוס גרגירי חומוס שלמים מבושלים
      • מלח ופלפל
      • להגשה:
      • 1 כוס עלי כוסברה
      • רבעי לימון

      אופן ההכנה

      • 1. מרתיחים מרק עוף עם לימונים פרסיים, עלי סלרי, כורכום וגרגירי חומוס בסיר גדול.
      • 2. מכינים את הקציצות: מערבבים את כל החומרים ויוצרים קציצות.
      • 3. מוסיפים את הקציצות לסיר המרק. מביאים לרתיחה נוספת.
      • 4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים בסיר חצי מכוסה 45 דקות עד שעה.
      • 5. מגישים חם.

      עוד מתכוני מרקים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -