מרק עוף וקציצות
עומר מילר, שף מסעדות "חדר האוכל" ו"שולחן" הולך על מתכון קלאסי ונותן לו טוויסט: מרק עוף עם טעם מרענן ומפתיע עם קציצות של פרגית.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל6-8 מנות:
- לקציצות:
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 כפות שמן זית
- 500 גרם פרגית טחונה
- 100 גרם אורז פרסי שהושרה שעה במים ורוסק
- 1 ביצה
- 1 כפית כמון
- ½-1 כפית פפריקה חריפה
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית כורכום
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- למרק:
- 2 ליטר מרק עוף
- 2 לימונים פרסיים יבשים ומחוררים או לימונים רגילים
- ½ כוס עלי סלרי קצוצים
- כפית כורכום
- 1 כוס גרגירי חומוס שלמים מבושלים
- מלח ופלפל
- להגשה:
- 1 כוס עלי כוסברה
- רבעי לימון
אופן ההכנה
- 1. מרתיחים מרק עוף עם לימונים פרסיים, עלי סלרי, כורכום וגרגירי חומוס בסיר גדול.
- 2. מכינים את הקציצות: מערבבים את כל החומרים ויוצרים קציצות.
- 3. מוסיפים את הקציצות לסיר המרק. מביאים לרתיחה נוספת.
- 4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים בסיר חצי מכוסה 45 דקות עד שעה.
- 5. מגישים חם.