וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק עוף וקציצות

עומר מילר, שף מסעדות "חדר האוכל" ו"שולחן" הולך על מתכון קלאסי ונותן לו טוויסט: מרק עוף עם טעם מרענן ומפתיע עם קציצות של פרגית.

מתכון מאת: עומר מילר, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • ל6-8 מנות:
  • לקציצות:
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 כפות שמן זית
  • 500 גרם פרגית טחונה
  • 100 גרם אורז פרסי שהושרה שעה במים ורוסק
  • 1 ביצה
  • 1 כפית כמון
  • ½-1 כפית פפריקה חריפה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית כורכום
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • למרק:
  • 2 ליטר מרק עוף
  • 2 לימונים פרסיים יבשים ומחוררים או לימונים רגילים
  • ½ כוס עלי סלרי קצוצים
  • כפית כורכום
  • 1 כוס גרגירי חומוס שלמים מבושלים
  • מלח ופלפל
  • להגשה:
  • 1 כוס עלי כוסברה
  • רבעי לימון

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים מרק עוף עם לימונים פרסיים, עלי סלרי, כורכום וגרגירי חומוס בסיר גדול.
  • 2. מכינים את הקציצות: מערבבים את כל החומרים ויוצרים קציצות.
  • 3. מוסיפים את הקציצות לסיר המרק. מביאים לרתיחה נוספת.
  • 4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים בסיר חצי מכוסה 45 דקות עד שעה.
  • 5. מגישים חם.
  • כדורי בשר נוסח גרמניה

  • מרק עגבניות וכדורי בשר מקסיקני במקצת

  • מרק קרם שעועית וברוסקטה בשרים

  • קובה דלעת

  • מרק חרצ'ו גרוזיני

  • מרק עדשים ובשר

  • לחמג'ון טורקי אמיתי

  • בורקסים במילוי בשר

  • קובה סלק

  • מרק רגל עם במיה

  • מרק בשר ועוף ונצואלי

  • מרק מולים ונקניק מעושן

  • מרק בולנז'רי

  • מרק זנב שור

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully