מתכונים חמים

מרק עוף וקציצות

עומר מילר, שף מסעדות "חדר האוכל" ו"שולחן" הולך על מתכון קלאסי ונותן לו טוויסט: מרק עוף עם טעם מרענן ומפתיע עם קציצות של פרגית.

מתכון מאת: עומר מילר, מערכת וואלה!
  • דרגת קושי בינונית

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל6-8 מנות:
  • לקציצות:
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 כפות שמן זית
  • 500 גרם פרגית טחונה
  • 100 גרם אורז פרסי שהושרה שעה במים ורוסק
  • 1 ביצה
  • 1 כפית כמון
  • ½-1 כפית פפריקה חריפה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית כורכום
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • למרק:
  • 2 ליטר מרק עוף
  • 2 לימונים פרסיים יבשים ומחוררים או לימונים רגילים
  • ½ כוס עלי סלרי קצוצים
  • כפית כורכום
  • 1 כוס גרגירי חומוס שלמים מבושלים
  • מלח ופלפל
  • להגשה:
  • 1 כוס עלי כוסברה
  • רבעי לימון
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים מרק עוף עם לימונים פרסיים, עלי סלרי, כורכום וגרגירי חומוס בסיר גדול.
  • 2. מכינים את הקציצות: מערבבים את כל החומרים ויוצרים קציצות.
  • 3. מוסיפים את הקציצות לסיר המרק. מביאים לרתיחה נוספת.
  • 4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים בסיר חצי מכוסה 45 דקות עד שעה.
  • 5. מגישים חם.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully