קציצות עוף, לימון וחומוס
לא קבבים, לא קציצות בקר, ולא דגים: השף יוסי שטרית מכין קציצות עוף נימוחות עם הרבה כורכום ולימון, שמלוות ברוטב עם בחומוסונים וארטישוק ירושלמי.
(צילום והפקה: prima films)
מחשבון המרות
- 500 גרם פרגית טחונה גס
- 500 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך גס
- 10 שיני שום שלמות
- 1/2 לימון פרוס דק עם הקליפה
- מיץ מחצי לימון
- 1 כוס גרגירי חומוס שהושרו במשך הלילה
- 2 כפות סוכר
- 1 ליטר ציר עוף
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף שמיר קצוץ
- 1 בצל אדום קצוץ
- 1 כף כורכום
- 3 כפות מיץ לימון
- מלח ופלפל שחור
- 1. הכנת תערובת הקציצות: בקערה, מערבבים עוף, בצל, שמיר, פטרוזיליה, מלח ומעט פלפל שחור עד לקבלת תערובת אחידה. מכדררים לקציצות ומניחים בצד.
- 2. במחבת רחבה מטגנים את הקציצות כ-2 דקות מכל צד ומניחים על צלחת נייר סופג.
- 3. הכנת התבשיל: בסיר רחב שוליים מסדרים ארטישוק ירושלמי, שיני שום שלמות, את הקציצות המטוגנות, פרוסות לימון, מיץ לימון ומכסים בציר עוף.
- 4. מתבלים בכורכום, סוכר, מלח ומפזרים את גרגירי החומוס.
- 5. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי שעתיים ומגישים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה