מתכונים חמים

קציצות עוף, לימון וחומוס

לא קבבים, לא קציצות בקר, ולא דגים: השף יוסי שטרית מכין קציצות עוף נימוחות עם הרבה כורכום ולימון, שמלוות ברוטב עם בחומוסונים וארטישוק ירושלמי.

מתכון מאת: יוסי שטרית, מערכת וואלה!
  • קל להכנה

(צילום והפקה: prima films)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 500 גרם פרגית טחונה גס
  • 500 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך גס
  • 10 שיני שום שלמות
  • 1/2 לימון פרוס דק עם הקליפה
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 כוס גרגירי חומוס שהושרו במשך הלילה
  • 2 כפות סוכר
  • 1 ליטר ציר עוף
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף שמיר קצוץ
  • 1 בצל אדום קצוץ
  • 1 כף כורכום
  • 3 כפות מיץ לימון
  • מלח ופלפל שחור
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. הכנת תערובת הקציצות: בקערה, מערבבים עוף, בצל, שמיר, פטרוזיליה, מלח ומעט פלפל שחור עד לקבלת תערובת אחידה. מכדררים לקציצות ומניחים בצד.
  • 2. במחבת רחבה מטגנים את הקציצות כ-2 דקות מכל צד ומניחים על צלחת נייר סופג.
  • 3. הכנת התבשיל: בסיר רחב שוליים מסדרים ארטישוק ירושלמי, שיני שום שלמות, את הקציצות המטוגנות, פרוסות לימון, מיץ לימון ומכסים בציר עוף.
  • 4. מתבלים בכורכום, סוכר, מלח ומפזרים את גרגירי החומוס.
  • 5. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי – שעתיים ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully