וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חמין עוף

המאכל המושלם עבור שבת בצהריים, בגלל זמן הבישול הארוך שהוא דורש. הבישול האיטי בחום הנמוך על פלטת השבת או התנור, מבטיחה התרככות של העוף, מבלי לייבש אותו.

מתכון מאת: יוסי שטרית, מערכת וואלה

בימוי צילום ועריכה PRIMA FILMS

מצרכים למתכון

  • 8 תפו"א קטנים קלופים
  • 2 ראשי שום חצויים
  • 1 כוס גרעיני תירס טרי
  • 6 כרעי עוף טרי
  • 15 בצלצלי פנינה קלופים
  • 1 כוס חיטה שטופה היטב
  • 2 פלפל שאטה יבש
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1/2 כף כורכום
  • 1 כף כמון
  • מלח, פלפל
  • 3 כפות שמן קנולה
  • מלח
  • מים

אופן ההכנה

  • 1. בסיר גדול ורחב מסדרים את תפו"א, מעל מפזרים את התירס והבצלצלים ומעל לכל את העופות.
  • 2. יוצקים מים הגובה המרכיבים, מביאים לרתיחה ומפזרים תבלינים (למעט כף פפריקה ופלפל שאטה).
  • 3. בשקית "קוקי" מכניסים את החיטה יחד עם הפפריקה, פלפל שאטה ומלח. מוסיפים כוס מים, סוגרים ומכניסים לסיר.
  • 5. את הסיר מניחים על פלטת שבת או בתנור בחום נמוך ללילה שלם.
  • ארוחה משפחתית: חמין עוף, תירס וחיטה חריפה

  • חמין ירושלמי עם חלקי פנים וקציצות לחם

  • חמין פתיתים, גזר ועוף

  • קציצות עוף בשומר וארטישוק ירושלמי

  • קסולה עוף וצ'וריסו

  • סופריטו עוף וארטישוק ירושלמי

  • סיר של כל הלילה

  • קדירת עוף בסגנון אתיופי

  • עוף בתפוזונים ולימונים קטנים

  • חמין מהיר

  • סיר פתיתים עם ירקות ופרגיות

  • משה בתיבה במילוי עוף מושקע

  • סופריטו עוף וערמונים חגיגי

  • פרגיות בשמפניה ושום

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully