חמין עוף

המאכל המושלם עבור שבת בצהריים, בגלל זמן הבישול הארוך שהוא דורש. הבישול האיטי בחום הנמוך על פלטת השבת או התנור, מבטיחה התרככות של העוף, מבלי לייבש אותו.

מתכון מאת: יוסי שטרית, מערכת וואלה!
(צילום: בימוי צילום ועריכה PRIMA FILMS)

מצרכים

  • 8 תפו"א קטנים קלופים
  • 2 ראשי שום חצויים
  • 1 כוס גרעיני תירס טרי
  • 6 כרעי עוף טרי
  • 15 בצלצלי פנינה קלופים
  • 1 כוס חיטה שטופה היטב
  • 2 פלפל שאטה יבש
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1/2 כף כורכום
  • 1 כף כמון
  • מלח, פלפל
  • 3 כפות שמן קנולה
  • מלח
  • מים

אופן ההכנה

  • 1. בסיר גדול ורחב מסדרים את תפו"א, מעל מפזרים את התירס והבצלצלים ומעל לכל את העופות.
  • 2. יוצקים מים הגובה המרכיבים, מביאים לרתיחה ומפזרים תבלינים (למעט כף פפריקה ופלפל שאטה).
  • 3. בשקית "קוקי" מכניסים את החיטה יחד עם הפפריקה, פלפל שאטה ומלח. מוסיפים כוס מים, סוגרים ומכניסים לסיר.
  • 5. את הסיר מניחים על פלטת שבת או בתנור בחום נמוך ללילה שלם.
  • ארוחה משפחתית: חמין עוף, תירס וחיטה חריפה

  • חמין ירושלמי עם חלקי פנים וקציצות לחם

  • חמין פתיתים, גזר ועוף

  • קונפי שוק אווז בדובדבנים

  • תבשיל עוף וירקות שורש

  • ציר עוף קלאסי

  • קדירת עוף עם חצילים וסילאן

  • עוף בדובדבנים ובירה

  • סופריטו עוף עם תרד

  • קדירת עוף, ערמונים ופטריות שיטאקי מיובשות

  • חמין מהיר

  • תבשיל עוף בבירה ופטריות

  • סופריטו עוף

  • תבשיל עוף ביין אדום עם ירקות שורש וסילאן

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully