וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חמין עוף

המאכל המושלם עבור שבת בצהריים, בגלל זמן הבישול הארוך שהוא דורש. הבישול האיטי בחום הנמוך על פלטת השבת או התנור, מבטיחה התרככות של העוף, מבלי לייבש אותו.

מתכון מאת: יוסי שטרית, מערכת וואלה

בימוי צילום ועריכה PRIMA FILMS

מצרכים למתכון

  • 8 תפו"א קטנים קלופים
  • 2 ראשי שום חצויים
  • 1 כוס גרעיני תירס טרי
  • 6 כרעי עוף טרי
  • 15 בצלצלי פנינה קלופים
  • 1 כוס חיטה שטופה היטב
  • 2 פלפל שאטה יבש
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1/2 כף כורכום
  • 1 כף כמון
  • מלח, פלפל
  • 3 כפות שמן קנולה
  • מלח
  • מים

אופן ההכנה

  • 1. בסיר גדול ורחב מסדרים את תפו"א, מעל מפזרים את התירס והבצלצלים ומעל לכל את העופות.
  • 2. יוצקים מים הגובה המרכיבים, מביאים לרתיחה ומפזרים תבלינים (למעט כף פפריקה ופלפל שאטה).
  • 3. בשקית "קוקי" מכניסים את החיטה יחד עם הפפריקה, פלפל שאטה ומלח. מוסיפים כוס מים, סוגרים ומכניסים לסיר.
  • 5. את הסיר מניחים על פלטת שבת או בתנור בחום נמוך ללילה שלם.
  • ארוחה משפחתית: חמין עוף, תירס וחיטה חריפה

  • חמין ירושלמי עם חלקי פנים וקציצות לחם

  • חמין פתיתים, גזר ועוף

  • קציצות פרגית בסלרי

  • קסולה עוף וצ'וריסו

  • סלט עוף ונבטים ברוטב טחינה

  • סופריטו עוף וארטישוק ירושלמי

  • ציר עוף קלאסי

  • סופריטו עוף וערמונים חגיגי

  • צלעות עגל עם ארטישוק ועגבניות

  • תבשיל עוף ביין אדום עם ירקות שורש וסילאן

  • סיר של כל הלילה

  • תבשיל עוף וירקות שורש

  • סופריטו עם קובה לפסח

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully