חמין עוף
המאכל המושלם עבור שבת בצהריים, בגלל זמן הבישול הארוך שהוא דורש. הבישול האיטי בחום הנמוך על פלטת השבת או התנור, מבטיחה התרככות של העוף, מבלי לייבש אותו.
מצרכים
- 8 תפו"א קטנים קלופים
- 2 ראשי שום חצויים
- 1 כוס גרעיני תירס טרי
- 6 כרעי עוף טרי
- 15 בצלצלי פנינה קלופים
- 1 כוס חיטה שטופה היטב
- 2 פלפל שאטה יבש
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1/2 כף כורכום
- 1 כף כמון
- מלח, פלפל
- 3 כפות שמן קנולה
- מלח
- מים
אופן ההכנה
- 1. בסיר גדול ורחב מסדרים את תפו"א, מעל מפזרים את התירס והבצלצלים ומעל לכל את העופות.
- 2. יוצקים מים הגובה המרכיבים, מביאים לרתיחה ומפזרים תבלינים (למעט כף פפריקה ופלפל שאטה).
- 3. בשקית "קוקי" מכניסים את החיטה יחד עם הפפריקה, פלפל שאטה ומלח. מוסיפים כוס מים, סוגרים ומכניסים לסיר.
- 5. את הסיר מניחים על פלטת שבת או בתנור בחום נמוך ללילה שלם.