פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      טבית

      התבשיל העיראקי הזה אולי נשמע מורכב, אבל בפועל הוא קל מאוד להכנה. בארבעה שלבים קצרים מכינים ארוחה שתספק כל משפחה ברת מזל.

      6 מדרגים / 3.64 כוכבים

      טבית בטשרניחובסקי 6 (מערכת וואלה! NEWS , דן פרץ)
      טבית בטשרניחובסקי 6 (מערכת וואלה! NEWS , דן פרץ)

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • 3 כפות שמן
      • 6 שוקי עוף (עם או בלי עור, לשיקולכם)
      • 1 בצל קצוץ
      • 2 שיני שום קצוצות
      • 2 כוסות אורז
      • 2 כפות רסק עגבניות, ו/או 2 עגבניות מגוררות
      • 1/2 כפית כורכום
      • 2 כפיות בהראט עיראקי
      • 1 כפית פפריקה
      • 1 כפית נענע מיובשת
      • מלח לפי הטעם
      • 3 כוסות מים חמים

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים שמן בסיר רחב ונמוך, ומטגנים בו בצל ושוקי עוף כ-8 דקות, עד הזהבה.
      • 2. מוסיפים שום ואורז. מטגנים עוד 3 דקות, עד שגרגרי האורז לבנים ולא שקופים. מוסיפים רסק ותבלינים, ומזהיבים תוך כדי ערבוב.
      • 3. יוצקים מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה למינימום, ומבשלים עם מכסה 20-30 דקות.
      • 4. אם יש זמן ואפשרות, מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ואופים 20 דקות ללא מכסה, או שעה עם מכסה. כך מעמיקים את התחושה, שמדובר בתבשיל שהוכן לאט-לאט, עד שנעשה שחום ומתקתק.

      עוד מתכוני אורז

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -