זהירות: עוגת שוקולד מושחתת
לאוהבי שוקולד אמיתיים בלבד מתכון לנמסיס שוקולד עשיר ונימוח מהטרטוריה "מל ומישל"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 350גרםשוקולד מריר 70%
- 225גרםחמאה
- 5ביצים
- 350גרםסוכר (1+3/4 כוסות)
- 120מ״למים
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים זהירות: עוגת שוקולד מושחתת?
- 1מקציפים את הביצים עם 100 גרם סוכר (1/2 כוס בלבד מסך הסוכר) עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
- 2ממיסים את השוקולד עם החמאה על בן מארי (קערה יבשה המוצבת על סיר עם מים רותחים).
שוקולד מומס בבן מארי/ברני ארדוב - 3ממיסים את שאר הסוכר (כוס ועוד 1/4 כוס) בסיר עם חצי כוס מים, ומבשלים כחמש דקות על אש נמוכה, עד שנוצר סירופ סוכר.
- 4מכבים את האש ויוצקים את השוקולד המומס לתוך הסירופ. מערבבים מעט ומצננים.
- 5מחברים בין תערובת השוקולד לביצים המוקצפות, עד שנוצר מרקם אחיד.
מקפלים את השוקולד המומס לתערובת הביצים/נמרוד סונדרס - 6מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה מעט משומן ומחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- 7יוצקים את התערובת לתבנית האפייה המשומנת, ומכניסים לתוך תבנית גדולה עם מים (עד כמעט חצי גובה מתבנית העוגה).
- 8מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות.
- 9בסוף האפייה משאירים את העוגה בתוך התנור הכבוי לעוד חצי שעה.
- 10מעבירים את העוגה למקרר או למקפיא, מקררים היטב ורק אז פורסים ומגישים. טיפ: העוגה אפילו טעימה יותר ביום למחרת בתאבון