זהירות: עוגת שוקולד מושחתת

לאוהבי שוקולד אמיתיים בלבד מתכון לנמסיס שוקולד עשיר ונימוח מהטרטוריה "מל ומישל"

מתכון מאת: ניר ויימן, מערכת וואלה!
עוגת שוקולד מושחתת

מצרכים

אופן ההכנה

איך מכינים זהירות: עוגת שוקולד מושחתת?

  • 1מקציפים את הביצים עם 100 גרם סוכר (1/2 כוס בלבד מסך הסוכר) עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
  • 2ממיסים את השוקולד עם החמאה על בן מארי (קערה יבשה המוצבת על סיר עם מים רותחים).
    שוקולד מומס בבן מארי(צילום: ברני ארדוב)
  • 3ממיסים את שאר הסוכר (כוס ועוד 1/4 כוס) בסיר עם חצי כוס מים, ומבשלים כחמש דקות על אש נמוכה, עד שנוצר סירופ סוכר.
  • 4מכבים את האש ויוצקים את השוקולד המומס לתוך הסירופ. מערבבים מעט ומצננים.
  • 5מחברים בין תערובת השוקולד לביצים המוקצפות, עד שנוצר מרקם אחיד.
    מקפלים את השוקולד המומס לתערובת הביצים(צילום: נמרוד סונדרס)
  • 6מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה מעט משומן ומחממים תנור לחום של 160 מעלות.
  • 7יוצקים את התערובת לתבנית האפייה המשומנת, ומכניסים לתוך תבנית גדולה עם מים (עד כמעט חצי גובה מתבנית העוגה).
  • 8מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות.
  • 9בסוף האפייה משאירים את העוגה בתוך התנור הכבוי לעוד חצי שעה.
  • 10מעבירים את העוגה למקרר או למקפיא, מקררים היטב ורק אז פורסים ומגישים.

    טיפ: העוגה אפילו טעימה יותר ביום למחרת בתאבון

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully