פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      זהירות: עוגת שוקולד מושחתת

      לאוהבי שוקולד אמיתיים בלבד מתכון לנמסיס שוקולד עשיר ונימוח מהטרטוריה "מל ומישל"

      92 מדרגים / 3.01 כוכבים

      עוגת שוקולד מושחתת (צילום: נמרוד סונדרס)
      עוגת שוקולד מושחתת (צילום: נמרוד סונדרס)

      מצרכים

        • 350 גרםשוקולד מריר 70%
        • 225 גרםחמאה
        • 5 ביצים
        • 350 גרםסוכר (1+3/4 כוסות)
        • 120 מ״למים

      אופן ההכנה

        איך מכינים זהירות: עוגת שוקולד מושחתת?

      • מקציפים את הביצים עם 100 גרם סוכר (1/2 כוס בלבד מסך הסוכר) עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
      • ממיסים את השוקולד עם החמאה על בן מארי (קערה יבשה המוצבת על סיר עם מים רותחים).
        שוקולד מומס בבן מארי (צילום: ברני ארדוב)
        שוקולד מומס בבן מארי (צילום: ברני ארדוב)
      • ממיסים את שאר הסוכר (כוס ועוד 1/4 כוס) בסיר עם חצי כוס מים, ומבשלים כחמש דקות על אש נמוכה, עד שנוצר סירופ סוכר.
      • מכבים את האש ויוצקים את השוקולד המומס לתוך הסירופ. מערבבים מעט ומצננים.
      • מחברים בין תערובת השוקולד לביצים המוקצפות, עד שנוצר מרקם אחיד.
        מקפלים את השוקולד המומס לתערובת הביצים (צילום: נמרוד סונדרס)
        מקפלים את השוקולד המומס לתערובת הביצים (צילום: נמרוד סונדרס)
      • מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה מעט משומן ומחממים תנור לחום של 160 מעלות.
      • יוצקים את התערובת לתבנית האפייה המשומנת, ומכניסים לתוך תבנית גדולה עם מים (עד כמעט חצי גובה מתבנית העוגה).
      • מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות.
      • בסוף האפייה משאירים את העוגה בתוך התנור הכבוי לעוד חצי שעה.
      • מעבירים את העוגה למקרר או למקפיא, מקררים היטב ורק אז פורסים ומגישים. טיפ: העוגה אפילו טעימה יותר ביום למחרת בתאבון

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -