קונפיטורת חבושים של שף עזרא קדם
קונפיטורה ששווה שתהיה בבית
מצרכים
- 1 ק"ג חבושים
- 700 גרם סוכר
- מיץ מלימון אחד
- 4 תרמילי הל כתושים
- 1 מקל וניל
אופן ההכנה
- 1. מקלפים את החבושים, חותכים אותם לרבעים ומוציאים את הזרעים.
- 2. חותכים את החבושים לקוביות ומעבירים לסיר גדול עם תחתית כבדה.
- 3. מוסיפים סוכר, וניל, הל ומיץ לימון, ומערבבים היטב. משאירים בטמפרטורת החדר למשך שעתיים. מערבבים שוב, מעבירים את הסיר לאש גבוהה, ומביאים את התערובת לרתיחה.
- 4. מנמיכים את האש ומכסים את הסיר למשך כ-10 דקות (פעולה זו תגרום לסוכר שדבק בדפנות להתמוסס). מסירים את המכסה ומבשלים על אש נמוכה מאוד, תוך כדי ערבוב מדי פעם, כשעה וחצי, או עד שהריבה סמיכה ורכה.
- 5. מעבירים לצנצנות קטנות מעוקרות בעלות מכסה מתברג. סוגרים את המכסה כשהריבה עדיין חמה. שומרים במקום קריר