- 1. מקלפים את החבושים, חותכים אותם לרבעים ומוציאים את הזרעים.
-
- 2. חותכים את החבושים לקוביות ומעבירים לסיר גדול עם תחתית כבדה.
-
- 3. מוסיפים סוכר, וניל, הל ומיץ לימון, ומערבבים היטב. משאירים בטמפרטורת החדר למשך שעתיים. מערבבים שוב, מעבירים את הסיר לאש גבוהה, ומביאים את התערובת לרתיחה.
-
- 4. מנמיכים את האש ומכסים את הסיר למשך כ-10 דקות (פעולה זו תגרום לסוכר שדבק בדפנות להתמוסס). מסירים את המכסה ומבשלים על אש נמוכה מאוד, תוך כדי ערבוב מדי פעם, כשעה וחצי, או עד שהריבה סמיכה ורכה.
-
- 5. מעבירים לצנצנות קטנות מעוקרות בעלות מכסה מתברג. סוגרים את המכסה כשהריבה עדיין חמה. שומרים במקום קריר