מתכונים חמים

קונפיטורת חבושים של שף עזרא קדם

קונפיטורה ששווה שתהיה בבית

מתכון מאת: עזרא קדם, מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

קונפיטורת חבושים של עזרא קדם

מחשבון המרות

מצרכים

  • 1 ק"ג חבושים
  • 700 גרם סוכר
  • מיץ מלימון אחד
  • 4 תרמילי הל כתושים
  • 1 מקל וניל
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מקלפים את החבושים, חותכים אותם לרבעים ומוציאים את הזרעים.
  • 2. חותכים את החבושים לקוביות ומעבירים לסיר גדול עם תחתית כבדה.
  • 3. מוסיפים סוכר, וניל, הל ומיץ לימון, ומערבבים היטב. משאירים בטמפרטורת החדר למשך שעתיים. מערבבים שוב, מעבירים את הסיר לאש גבוהה, ומביאים את התערובת לרתיחה.
  • 4. מנמיכים את האש ומכסים את הסיר למשך כ-10 דקות (פעולה זו תגרום לסוכר שדבק בדפנות להתמוסס). מסירים את המכסה ומבשלים על אש נמוכה מאוד, תוך כדי ערבוב מדי פעם, כשעה וחצי, או עד שהריבה סמיכה ורכה.
  • 5. מעבירים לצנצנות קטנות מעוקרות בעלות מכסה מתברג. סוגרים את המכסה כשהריבה עדיין חמה. שומרים במקום קריר

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully