מתכונים חמים

פאי רועים ים תיכוני

מאכל אנגלי קלאסי ואהוב בתיבול ישראלי-ערבי

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין ,מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

פאי רועים של אורלי פלאי

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-6 מנות לתבנית מלבנית 22*15 ס"מ:
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול
  • 2 גזרים
  • 1 גבעול סלרי
  • 1/2 קילו בשר טחון (טלה, בקר, עוף או תערובת)
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1 כפית בהראט או ראס אל חנות
  • 1 קופסא קטנה (200 גרם) רסק עגבניות ( או 3 עגבניות קצוצות)
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2/3 כוס מרק או מים
  • לפירה:
  • 5 תפוחי אדמה שלמים עם הקליפה
  • 1 כפית - כף עמבה (לא חובה, אבל מעניין)
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף פפריקה
  • מלח ופלפל שחור
  • פרוסות עגבניה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 2. אופים את תפוחי האדמה בשלמותם עם הקליפה במשך שעה או עד שהם רכים.
  • 3. קוצצים גס בצל, גזר וסלרי במעבד מזון או בסכין.
  • 4. מחממים סיר רחב (עדיף כזה שיכול לעבור לתנור) עם שמן זית ומטגנים בו את הירקות 5 דקות מוסיפים את הבשר, מתבלים בראס אל חנות, מלח ופלפל ומטגנים על אש גבוהה, תוך כדי ערבוב בכף עץ עד שהוא מתפורר ומשחים.
  • 5. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, השום והמים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים באופן חלקי. מבשלים למשך שעה עד שהנוזלים מצטמצמים.
  • 6. מחממים תנור ל- 190 מעלות.
  • 7. מקלפים את תפוחי האדמה ומועכים עד לקבלת מרקם של פירה חלק. מתבלים בעמבה ו/או שמן זית, פפריקה, מלח ופלפל.
  • 8. מסדרים פרוסות עגבנייה על תחתית התבנית, יוצקים עליהן את תערובת הבשר.
  • 9. משטחים את הפירה על תערובת הבשר בשכבה אחידה. מעבירים לתנור אופים כחצי שעה או עד שהפירה משחים.
  • גיוון טבעוני
  • מחליפים את הבשר ב-2 כוסות גרגרי שעועית או חומוס מבושלים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully