פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פאי רועים ים תיכוני

      מאכל אנגלי קלאסי ואהוב בתיבול ישראלי-ערבי

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פאי רועים של אורלי פלאי (נמרוד סונדרס)
      פאי רועים של אורלי פלאי (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-6 מנות לתבנית מלבנית 22*15 ס"מ:
      • 2 כפות שמן זית
      • 1 בצל גדול
      • 2 גזרים
      • 1 גבעול סלרי
      • 1/2 קילו בשר טחון (טלה, בקר, עוף או תערובת)
      • מלח ופלפל שחור גרוס
      • 1 כפית בהראט או ראס אל חנות
      • 1 קופסא קטנה (200 גרם) רסק עגבניות ( או 3 עגבניות קצוצות)
      • 2 שיני שום כתושות
      • 2/3 כוס מרק או מים
      • לפירה:
      • 5 תפוחי אדמה שלמים עם הקליפה
      • 1 כפית - כף עמבה (לא חובה, אבל מעניין)
      • 3 כפות שמן זית
      • 1 כף פפריקה
      • מלח ופלפל שחור
      • פרוסות עגבניה

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
      • 2. אופים את תפוחי האדמה בשלמותם עם הקליפה במשך שעה או עד שהם רכים.
      • 3. קוצצים גס בצל, גזר וסלרי במעבד מזון או בסכין.
      • 4. מחממים סיר רחב (עדיף כזה שיכול לעבור לתנור) עם שמן זית ומטגנים בו את הירקות 5 דקות מוסיפים את הבשר, מתבלים בראס אל חנות, מלח ופלפל ומטגנים על אש גבוהה, תוך כדי ערבוב בכף עץ עד שהוא מתפורר ומשחים.
      • 5. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, השום והמים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים באופן חלקי. מבשלים למשך שעה עד שהנוזלים מצטמצמים.
      • 6. מחממים תנור ל- 190 מעלות.
      • 7. מקלפים את תפוחי האדמה ומועכים עד לקבלת מרקם של פירה חלק. מתבלים בעמבה ו/או שמן זית, פפריקה, מלח ופלפל.
      • 8. מסדרים פרוסות עגבנייה על תחתית התבנית, יוצקים עליהן את תערובת הבשר.
      • 9. משטחים את הפירה על תערובת הבשר בשכבה אחידה. מעבירים לתנור אופים כחצי שעה או עד שהפירה משחים.
      • גיוון טבעוני
      • מחליפים את הבשר ב-2 כוסות גרגרי שעועית או חומוס מבושלים.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -