אננס בקרמל עם קרם גבינה וחלבה
שילוב פשוט לכאורה של אננס מקופסת שימורים, וגבינה לבנה שיוצר קינוח בעל מראה יוקרתי וטקסטורה מפנקת. יניב גור אריה עם קינוח קליל להכנה שלא רואים כל יום.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 1 קופסת שימורי קוביות אננס בסירופ
- 250 גרם גבינה לבנה
- 100 גרם חלבה
- 2 כפות ריבה בהירה
אופן ההכנה
- 1. מעבירים את האננס עם הנוזל לסיר רחב ומבשלים עד שהסירופ מצטמצם בחצי.
- 2. מוסיפים את הריבה וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שרוב הסירופ נספג באננס והאננס מתחיל להשחים ולקבל זיגוג קרמלי.
- 3. כל התהליך לוקח כ-10 דקות. חשוב לערבב מדי פעם כדי שהאננס לא יישרף בתחתית הסיר.
- 4. בקערה מערבבים גבינה לבנה עם 5 כפות מהסירופ המצומצם שעוטף את האננס.
- 5. להגשה: מניחים 2 כפות אננס מקורמל בתחתית של כוס זכוכית, יוצקים מעל 2 כפות מקרם הגבינה ומפוררים מעל כף אחת של חלבה.