מאפה פילו במילוי בשר
פילו הוא מוצר נפלא, ובעיקר- קל מאוד לעבודה. בתוך זמן לא רב תוכלו גם אתם להכין מאפים מוזהבים, נפלאים, במילוי עשיר וכבד של בשר ריחני. מתאים בול לארוחת השבת.
מאפה בצק פילו במילוי בשר (צילום: רות פוזדירקה)
מחשבון המרות
- 1 חבילת בצק פילו מופשרת
- למילוי הבשר:
- 400 גרם בשר בקר טחון (או עוף, לבחירתכם)
- 1 בצל גדול מגורר
- 3 שיני שום כתושות
- 1 ביצה
- מלח לפי טעם
- 1/4כפית פלפל שחור
- 1/3 כפית כורכום (לא חובה)
- 1/4 כפית פפריקה מתוקה
- 1/3 כפית כמון
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- כף שמן
- ביצה טרופה למריחה
- שומשום שחור ולבן לקישוט מעל
- 1. בקערה גדולה מערבבים היטב את מרכיבי המילוי, עד שמתגבשת תערובת אחידה ולחה.
- 2. יש להכין מגבת לחה מבעוד מועד, כשעובדים עם בצק פילו, הבצק הנותר חייב להיות לח, מחשש שייקרע ויתייבש ואז לא יהיה נוח לעבודה.
- 3. פורסים את בצק הפילו על משטח עבודה, מניחים 2-3 דפים ולשמן קלות עם תרסיס השמן את הדפים, מעל מתחת וביניהם.
- 4. לוקחים מתערובת המילוי בעזרת כף, ומניחים לרוחב הדפים בצורה אחידה. מגלגלים צמוד לרולדה עדינה ודקה.
- 5. מניחים את הגליל על תבנית האפיה של התנור, מרופדת בנייר אפיה, חורצים חריצים לאורך הרולדה לא עד הסוף, כדי להקל על חיתוך הרולדה בהגשה.
- 6. מורחים עם ביצה טרופה בעדינות ומשקטים עם שומשום שחור ולבן מעל.כך יש לעשות עם כל כמות הבצק והמילוי.
- 7. מעבירים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כ-30 דקות, עד להזהבה יפה של המאפים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה