פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מאפה פילו במילוי בשר

      פילו הוא מוצר נפלא, ובעיקר- קל מאוד לעבודה. בתוך זמן לא רב תוכלו גם אתם להכין מאפים מוזהבים, נפלאים, במילוי עשיר וכבד של בשר ריחני. מתאים בול לארוחת השבת.

      7 מדרגים / 3.31 כוכבים

      מאפה בצק פילו במילוי בשר (יח
      מאפה בצק פילו במילוי בשר (יח"צ , רות פוזדירקה)

      מצרכים

      • 1 חבילת בצק פילו מופשרת
      • למילוי הבשר:
      • 400 גרם בשר בקר טחון (או עוף, לבחירתכם)
      • 1 בצל גדול מגורר
      • 3 שיני שום כתושות
      • 1 ביצה
      • מלח לפי טעם
      • 1/4כפית פלפל שחור
      • 1/3 כפית כורכום (לא חובה)
      • 1/4 כפית פפריקה מתוקה
      • 1/3 כפית כמון
      • צרור פטרוזיליה קצוצה
      • כף שמן
      • ביצה טרופה למריחה
      • שומשום שחור ולבן לקישוט מעל

      אופן ההכנה

      • 1. בקערה גדולה מערבבים היטב את מרכיבי המילוי, עד שמתגבשת תערובת אחידה ולחה.
      • 2. יש להכין מגבת לחה מבעוד מועד, כשעובדים עם בצק פילו, הבצק הנותר חייב להיות לח, מחשש שייקרע ויתייבש ואז לא יהיה נוח לעבודה.
      • 3. פורסים את בצק הפילו על משטח עבודה, מניחים 2-3 דפים ולשמן קלות עם תרסיס השמן את הדפים, מעל מתחת וביניהם.
      • 4. לוקחים מתערובת המילוי בעזרת כף, ומניחים לרוחב הדפים בצורה אחידה. מגלגלים צמוד לרולדה עדינה ודקה.
      • 5. מניחים את הגליל על תבנית האפיה של התנור, מרופדת בנייר אפיה, חורצים חריצים לאורך הרולדה לא עד הסוף, כדי להקל על חיתוך הרולדה בהגשה.
      • 6. מורחים עם ביצה טרופה בעדינות ומשקטים עם שומשום שחור ולבן מעל.כך יש לעשות עם כל כמות הבצק והמילוי.
      • 7. מעבירים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כ-30 דקות, עד להזהבה יפה של המאפים.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -