מתכונים חמים

מאפה פילו במילוי בשר

פילו הוא מוצר נפלא, ובעיקר- קל מאוד לעבודה. בתוך זמן לא רב תוכלו גם אתם להכין מאפים מוזהבים, נפלאים, במילוי עשיר וכבד של בשר ריחני. מתאים בול לארוחת השבת.

מתכון מאת: רות פוזדירקה, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

מאפה בצק פילו במילוי בשר

מחשבון המרות

מצרכים

  • 1 חבילת בצק פילו מופשרת
  • למילוי הבשר:
  • 400 גרם בשר בקר טחון (או עוף, לבחירתכם)
  • 1 בצל גדול מגורר
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 ביצה
  • מלח לפי טעם
  • 1/4כפית פלפל שחור
  • 1/3 כפית כורכום (לא חובה)
  • 1/4 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/3 כפית כמון
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • כף שמן
  • ביצה טרופה למריחה
  • שומשום שחור ולבן לקישוט מעל
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. בקערה גדולה מערבבים היטב את מרכיבי המילוי, עד שמתגבשת תערובת אחידה ולחה.
  • 2. יש להכין מגבת לחה מבעוד מועד, כשעובדים עם בצק פילו, הבצק הנותר חייב להיות לח, מחשש שייקרע ויתייבש ואז לא יהיה נוח לעבודה.
  • 3. פורסים את בצק הפילו על משטח עבודה, מניחים 2-3 דפים ולשמן קלות עם תרסיס השמן את הדפים, מעל מתחת וביניהם.
  • 4. לוקחים מתערובת המילוי בעזרת כף, ומניחים לרוחב הדפים בצורה אחידה. מגלגלים צמוד לרולדה עדינה ודקה.
  • 5. מניחים את הגליל על תבנית האפיה של התנור, מרופדת בנייר אפיה, חורצים חריצים לאורך הרולדה לא עד הסוף, כדי להקל על חיתוך הרולדה בהגשה.
  • 6. מורחים עם ביצה טרופה בעדינות ומשקטים עם שומשום שחור ולבן מעל.כך יש לעשות עם כל כמות הבצק והמילוי.
  • 7. מעבירים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כ-30 דקות, עד להזהבה יפה של המאפים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully