וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת פירות יבשים ואמרטו איטלקי

פיליס גלזר

עודכן לאחרונה: 6.2.2023 / 10:18

במיוחד לט"ו בשבט מכינה פיליס גלזר עוגה בחושה עם כל הפירות המיובשים שיש בבית ולא תמיד יודעים מה לעשות איתם

מתכונים עם פירות יבשים של פיליס גלזר. נמרוד סונדרס
עוגה קלה ומהירה מאד להכנה, שאפשר להכין עם מגוון פירות יבשים/נמרוד סונדרס

למרות שארץ ישראל בורכה בשפע של פירות טריים ונהדרים, עדיין בכל כל שנה אנחנו חוגגים את ט"ו בשבט עם פירות יבשים שרובם הגדול מיובא בכלל מטורקיה, אוזבקיסטן ואפילו אמריקה. ככה אנחנו, עם מצחיק שלפעמים מקפיד קצת יותר מדי על המסורת ושוכח את המהות.

כך קורה שהבית מתמלא בהמון פירות יבשים, שאנחנו לא תמיד יודעים מה לעשות איתם. אז הנה מתכון לעוגה קלה ומהירה מאד להכנה, שאפשר להכין עם מגוון פירות יבשים. במקור היא עשויה עם ליקר שקדים איטלקי שנקרא אמרטו, אך אפשר להחליף אותו גם בברנדי, רום או ליקר אחר שאוהבים.

שימו לב: אל תחפשו אבקת אפייה או אבקת סודה לשתייה במתכון זה, פשוט אין צורך להוסיף.

הכנסו לעוד מתכונים ורעיונות מה לעשות עם פירות יבשים

עוגת פירות יבשים ואמרטו

מתכון מאת: פיליס גלזר, מערכת וואלה! אוכל

20 דקות עבודה,50 דקות סה"כ,קל להכנה,2 אינגליש קייק
מתכונים עם פירות יבשים של פיליס גלזר. נמרוד סונדרס
עוגה טעימה שמכינים מכל הפירות היבשים שיש בבית

מצרכים למתכון

    • 1כוססוכר קנים
    • 100גרםחמאה
    • 2חלמונים
    • 1ביצה
    • 1כוסקמח מלא 70%, מנופה (140 גרם)
    • 1כוסאגוזי מלך קצוצים
    • 1כוסצימוקים
    • 1כוספירות יבשים קצוצים (תאנים, משמשים, שזיפים)
    • ¼כוסאמרטו

אופן ההכנה

איך מכינים עוגת פירות יבשים ואמרטו?

  • 1
    מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים בנייר אפייה תבנית עגולה או 2 תבנית אינגליש קייק בגודל בינוני.
  • 2
    ממיסים את החמאה עם הסוכר בסיר קטן, מסירים מהאש ומצננים כמה דקות.
  • 3
    בעזרת מטרפה טורפים פנימה את הביצים במהירות (כדי שהביצים לא יתבשלו), מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים.
  • 4
    יוצקים את הבלילה לתבנית או לתבניות ואופים 30 דקות בערך או עד שקיסם שהוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.
  • 5
    מצננים 20 דקות בטמפרטורת החדר, ומעבירים סכין חדה מסביב לדפנות. מוציאים בעדינות מהתבנית, מורידים את נייר האפייה ומניחים על צלחת הגשה.
  • 6
    מקשטים באבקת סוכר, חותכים לפרוסות ומגישים חם או בטמפרטורת החדר. ניתן לטפטף עוד מעט אמרטו על העוגה לפני ההגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully