עוגת פירות יבשים ואמרטו

עוגה קלה ומהירה מאד להכנה, שאפשר להכין עם מגוון פירות יבשים. במקור היא עשויה עם ליקר שקדים איטלקי שנקרא אמרטו, אך אפשר להחליף אותו גם בברנדי, רום או ליקר אחר שאוהבים. אל תחפשו אבקת אפייה או סודה במתכון זה. אין צורך להוסיף.

מתכון מאת: פיליס גלזר, מערכת וואלה!
מתכונים עם פירות יבשים של פיליס גלזר

מצרכים

  • ל-10 מנות בתבנית עגולה, או 5 תבניות מרובעות קטנות בגודל 12 X 8 ס"מ
  • 1 כוס סוכר קנים טבעי
  • 100 גרם חמאה
  • 2 חלמוני ביצים
  • 1 ביצה שלמה
  • 1 כוס קמח מלא 70%, מנופה
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים
  • 1 כוס צימוקים בהירים (או כהים)
  • 1 כוס תאנים, משמשים ושזיפים מיובשים
  • 1/4 כוס אמרטו

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים ומקמחים תבנית עגולה, או 5 תבניות מרובעות קטנות בגודל 12 X 8 ס"מ. הופכים ומנערים עודפי קמח (אפשר, וגם רצוי במקום לשמן, לרפד את התחתית ודפנות בנייר אפייה).
  • 2. ממיסים את החמאה עם הסוכר בסיר קטן, ואז מורידים את הסיר מהאש ומחכים כמה דקות לפני
  • שטורפים פנימה את הביצים (כדי שהביצים לא יתבשלו). מוסיפים את יתר החומרים. יוצקים לתבנית או תבניות קטנות מרופדת בנייר אפייה ואופים 30-40 דקות (התבניות הקטנות נאפות ב20-25 דקות בערך) או עד שקיסם שהוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.
  • 3. מצננים 20 דקות בטמפרטורת החדר, ומעבירים סכין חדה מסביב לדפנות. מוציאים בעדינות מהתבנית, מורידים את נייר האפייה ומניחים על צלחת הגשה. מקשטים באבקת סוכר. חותכים לפרוסות ומגישים חם או בטמפרטורת החדר. ניתן לטפטף עוד אמרטו על העוגה לפני ההגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully