פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קיש ברוקולי, פורטובלו וכרישה

      אם חשבתם שהכנת קיש כרוך בטרחה, תשמחו לגלות שאת המתכון הזה אפשר להכין צ'יק-צ'ק. גרסה דל-קלוריות ובריאה הרבה יותר מהקיש הקלסי, אך טעימה באותה המידה!

      8 מדרגים / 3.52 כוכבים

      ברוקולי (נמרוד סונדרס)
      ברוקולי (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-8 מנות
      • לקלתית:
      • 1/4 1 כוסות קמח מלא
      • 1/2 כפית מלח
      • 1/4 כפית שמן זית או אחר
      • 1/2 כוס חלב או תחליף חלב (לא ממותק)
      • 1 כפית רוזמרין קצוץ דק
      • למילוי:
      • 1/2 1 – 2 כוסות פרחי ברוקולי מפורקים
      • 2 כפות שמן זית
      • 1 כרישה גדולה, כ-20 ס"מ של הלבן, בלי העלים הירוקים
      • 4 שיני שום גדולות, כתושות
      • 1/2 1-2 כוסות פטריות פורטובלו בינוניות פרוסות דק (עם הגבעול)
      • כפית רוזמרין או טימין טרי קצוץ
      • 3 ביצים גדולות טרופות
      • 1 כף קמח שקדים או קמח מלא
      • 1 כוס חלב או תחליף חלב
      • 1 כפית רוזמרין קצוץ דק
      • קורט נדיב של אגוז מוסקט, מלח ופלפל
      • 1/2 כוס פרמזן טרי מגורר דק (לא חובה)

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים קלות תבנית זכוכית עגולה (לפאי) בקוטר כ-25 ס"מ. חולטים את פרחי הברוקולי ע"י טבילה במים רותחים (כמו במתכון הקודם). מסננים. שוטפים קלות במים קרים להפסיק את פעולת הבישול. מסננים שוב.
      • 2. לקלתית: בקערה, מערבבים קמח, מלח ורוזמרין. יוצקים פנימה את הנוזלים, מערבבים עם כף עץ ולשים ליצור כדור בצק לא דביק. מניחים באמצע התבנית ולוחצים על הבצק עם האצבעות מהאמצע על לדפנות באופן אחיד ודק. (כדי לעשות את הצורה שרואים בתמונה, מכניסים אצבע מיד שמאל לחלק העליון של הדופן, וצובטים עם האגודל ואמצע ליצור משולשים). מנקבים עם מזלג בחלק התחתון ובדפנות ואופים 10 דקות עד שהקצוות מזהיבות. מוציאים ומביאים כמעט לטמפרטורת החדר.
      • 3. למילוי: חותכים את הכרישה לאורך ופורסים דק. מחממים שמן זית על אש בינונית ומוסיפים כרישה ושום. מטגנים 5 דקות בבחישה לעתים קרובות ומוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהן מזהיבות. בוחשים פנימה את הברוקולי החלוט, הרוזמרין או קורט נדיב של אגוז מוסקט ומלח ופלפל. בוחשים ומעבירים לקלתית.
      • 4. בקערה נפרדת טורפים ביצים עם חלב וכף הקמח ויוצקים מעל המילוי. אם רוצים, מפזרים את הפרמזן מלמעלה. אופים 50-45 דקות עד שהקיש מוזהב ויציב. אין לשרוף את דפנות הבצק. מחכים כ-15 דקות לפני שאוכלים.

      עוד מתכוני פשטידות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -