היום החלטתי ללמד את הבנות איך מכינים פסטה גם כשאמא לא בבית ולא השאירה אחריה פסטה ורוטב לחימום. כי למרות שלא מסובך להכין פסטה, לרוב הילדים יש בעיה עם השלב שבו מסננים את הפסטה המבושלת מהמים הרותחים, ובצדק.
אז תיכף תראו שאפשר גם בלי לסנן ובלי לבשל במים רותחים. אני בטוחה שכולכם מורגלים בהכנת הרוטב ובישול הפסטה בשני סירים נפרדים. אבל עכשיו תלמדו להכין פסטה עגבניות ובזיליקום בסיר אחד. נסו ותהנו.
שימו לב: אל תיבהלו מכמות הנוזלים במתכון, ואין שום צורך לסנן בסוף. הפסטה כאן, בדומה לפתיתים, סופגת את רוב הנוזלים ואת טעמי הרוטב, ובסוף התהליך אתם נשארים עם פסטה רכה ומלאת טעם. פשוט זורקים הכול לסיר - פסטה, עגבניות, בזיליקום, שמן זית, שום וליטר מים. הכי קל בעולם.
ספגטי עגבניות בסיר אחד
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חבילהספגטי (500 גרם)
- 3-4עגבניות קצוצות או פחית שימורי עגבניות קצוצות (400 גרם)
- 2כפותרסק עגבניות
- בצל קצוץ דק
- 2-3שיני שום כתושות
- 1ליטרמים או מרק צח
- מלח
- פלפל
- מעטצ'ילי גרוס
- 3כפותשמן זית
- 4גבעולי בזיליקום
הגשה
- 3גבעולי בזיליקום , רק העלים
- גבינת פטה מפוררת
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים ספגטי עגבניות בסיר אחד?
- 1מכניסים את כל החומרים לסיר גדול שיוכל להכיל את כל החומרים (סיר לבישול פסטה יתאים).
- 2מכסים ומביאים לרתיחה, טועמים ומוודאים שהנוזל מספיק מלוח. מכסים ומבשלים על אש קטנה 10 דקות, ומדי פעם מערבבים, עד שהמים נספגים והפסטה רכה.
- 3מגישים עם תוספת של עלי בזיליקום טריים וגבינת פטה עזים מפוררת.
מכניסים את כל החומרים לסיר גדול/נמרוד סונדרס מכסים ומבשלים על אש קטנה 10 דקות, עד שהמים נספגים והפסטה רכה/נמרוד סונדרס