פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת דבש מתובלת ומהירה

      בניגוד לעוגות הדבש המכבידות פה מדובר בעוגה שטוחה יחסית וקלילה שהכי כדאי לחתוך לריבועים ולהגיש עם גלידה או קצפת

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוגת דבש אצל מירב שיינר (דרור עינב)
      עוגת דבש אצל מירב שיינר (דרור עינב)

      מצרכים

      • לתבנית בראוניז מלבנית בגודל 25x15:
      • 120 גר' חמאת קוקוס (או מרגרינה או חמאה רגילה- כל האופציות טובות בתנאי שהיא רכה)
      • 150 גר' סוכר דמררה (3/4 כוס)
      • 200 גר' קמח (כוס וחצי)
      • 2 ביצים בגודל L
      • 1 חלמון
      • 1/2 כוס דבש
      • 2 חופנים של שקדים פרוסים
      • אופציה להגשה: סירופ תבלינים (לא חובה)
      • 1 כוס מים
      • 1 כוס סוכר
      • 1/2 כוס דבש
      • 4 עלי מרווה גדולים
      • 1 גרגר פלפל אנגלי
      • 1 מקל קינמון

      אופן ההכנה

      • 1. מקציפים סוכר וביצים למסה בהירה, מזלפים בהדרגה את הדבש וממשיכים להקציף עד לקבלת מסה אוורירית ותפוחה מאד.
      • 2. מוסיפים בהדרגה את החמאה הרכה תוך כדי הקצפה. לבסוף מוסיפים את הקמח ומערבלים קלות עד קבלת תערובת הומוגנית ומבריקה.
      • 3. משמנים את התבנית במעט מהחמאה (כדאי להיעזר במברשת) ומפזרים מעל שקדים פרוסים, בתחתית ובדפנות.
      • 4. יוצקים את הבלילה אל התבנית מהשוליים פנימה ומשטחים באופן שווה.
      • 5. אופים כ-25 דקות בחום של 160 מעלות טורבו, עד למבחן קיסם יבש.
      • 6. מוציאים מן התנור, ממתינים כשתי דקות והופכים מיד על גבי רשת צינון. לאחר שהעוגה התקררה היטב מחזירים לתבנית או מעבירים לכלי הגשה אחר. יש לשמור בקירור מכוסה היטב.
      • 7. אם רוצים מכינים בשלב זה את הסירופ: מביאים את כל המרכיבים לרתיחה בקלחת ומצננים. בוזקים מעל העוגה ממש לפני ההגשה.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -