פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      חלת חלב ודבש

      לתקופת החגים אופה מירב שיינר חלה קלועה תפוחה וחגיגית

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      חלה מתוקה (דרור עינב)
      חלה מתוקה (דרור עינב)

      מצרכים

      • לחלה גדולה (6 רצועות) או שתי חלות בינוניות (3 רצועות כל אחת)
      • 500 גר' קמח (1/2 3 כוסות)
      • 250 מ"ל חלב (1/4 1 כוסות)
      • 1 ביצה גדולה
      • 10 גר' שמרים יבשים (2 כפיות) או 30 גרם טריים (לפי הסימונים על האריזה)
      • 40 גר' דבש (2 כפות)
      • 50 גר' חמאה רכה בטמפ' חדר
      • 10 גר' מלח (כף)
      • להברשה: חלמון אחד + 2 כפות חלב

      אופן ההכנה

      • 1. לתוך קערת מיקסר מכניסים את החלב, הביצה והדבש ומקציפים קלות (במטרפה).
      • 2. מוסיפים את הקמח והשמרים היבשים ולשים כשבע דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד שתי דקות. במידה ומשתמשים בשמרים טריים יש למוסס אותם עם החלב ולהמשיך באותה הדרך: להוסיף דבש, ביצה, קמח ורק בסוף את המלח.
      • 3. מקמחים קלות את משטח העבודה ו'סוגרים' את הבצק לכדור. מניחים בקערת פלסטיק גדולה ומכסים במגבת. מתפיחים שעה.
      • 4. מוציאים את הבצק מן הקערה וחובטים בו עד להורדת הנפח בחצי. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים (כ-140 גר' כל חתיכה, רצוי להיעזר במשקל) .
      • 5. משטחים כל חתיכה למצב 'פיתה' ומקפלים שליש מהחלק העליון והתחתון פנימה ומגלגלים ל'נחש' כך שהתפר כלפי מטה. ממשיכים ככה עם כל הרצועות.
      • 6. מכסים במגבת למנוחה של עשר דקות ומתחילים לפתוח את הרצועות תוך כדי רידוד עם הידיים כך שיתארכו. כדאי להתחיל עם זו שהכנו ראשונה וכן הלאה.
      • 7.. קולעים חלה משש רצועות באופן הבא: מסדרים את כל הרצועות במקביל וצובטים יחד למעלה ומחברים. מתחילים מימין: רצועה שניה מדלגת מעל כולן (לשמאל), רצועה ראשונה מדלגת שתיים. עכשיו מבצעים את אותה פעולה מהצד הנגדי: רצועה שניה משמאל מדלגת מעל כולן, רצועה ראשונה משמאל מדלגת שתיים. וחוזרים חלילה פעם מימין ופעם משמאל.
      • 8. מגלגלים את הקצוות של החלה המוכנה וחותכים את השארית עם כרית כף היד. מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה.
      • 9. מחממים תנור ל-175 מעלות טורבו. מברישים את החלה בעדינות רבה עם תערובת החלמון והחלב ומניחים להתפחה של עוד רבע שעה (הפעם ללא כיסוי). אופים כ-18 דקות עד לקבלת גוון חום זהוב.
      • 10. מוציאים מן התנור ומעבירים מיד לרשת צינון. מוטב להמתין כעשרים דקות לפחות לפני שאוכלים את החלה ולאפשר לה להתייצב ולשחרר אדים - כך מתקבל קרום פריך מבחוץ ומרקם אחיד ורך מבפנים.

      עוד מתכוני לחמים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -