מתכונים חמים

סמבוסק עיראקי במילוי חומוס

פעולת הטיגון מקנה לו פריכות מבחוץ ורכות למילוי החומוס שבפנים, שמשתלב נפלא עם תוספת יוגורט. ויש גם אופציית פרווה

מתכון מאת: רות אוליבר, מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

סמבוסק עיראקי (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-20 יחידות:
  • לבצק:
  • 50 גרם חמאה מומסת (או מרגרינה לגרסת פרווה)
  • 50 מ"ל שמן (1/4 כוס)
  • 500 גרם קמח רגיל (1/2 3 כוסות+כף)
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 1 ביצה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • כוס מים
  • למלית חומוס:
  • 5 כפות שמן
  • 3 בצלים קצוצים
  • 350 גרם (כוס וחצי) גרגירי חומוס שהושרו ובושלו עד לריכוך
  • 1 שן שום
  • 1 כף כורכום
  • 1 כף כמון
  • 1 כף פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • שמן עמוק לטיגון
  • להגשה:
  • 3 כפות יוגורט סמיך
  • סומאק
  • מעט בצל ירוק קצוץ
  • מעט עירית קצוצה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה שמים את כל חומרי הבצק למעט המים, מפעילים את המיקסר ומוסיפים מים תוך לישה עד לקבלת בצק חלק רך וגמיש, מתפיחים להכפלת הנפח (כשעה).
  • 2. מכינים את המילוי: מטגנים בצל בשמן להזהבה כ-10 דקות, עד שמזהיב. מעבירים את הבצל עם השמן למעבד מזון מוסיפים את גרגרי החומוס והתבלינים ומפעילים את המעבד בפולסים לקבלת מרקם גרגירי גס ולא דייסתי.
  • 3. ממלאים ומטגנים: מחלקים את הבצק לכדורים של 35-40 גרם כל אחד, מרדדים כל כדור בצק לעיגול בקוטר 10 – 12 ס"מ. שמים במרכז כף מהמלית מקפלים ל-2 ולוחצים עם מזלג מסביב לשולים (אין צורך בהתפחה נוספת).
  • 4. מחממים שמן עמוק ומטגנים את הסמבוסק כ-4-5 דקות או עד שמזהיבים משני הצדדים, מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.
  • 5. מניחים בתחתית יוגורט בתחתיתו של כלי הגשה. מפזרים סומאק. מניחים מעל סמבוסקים מפזרים מעל עירית ובצל ירוק ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully