פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סמבוסק עיראקי במילוי חומוס

      פעולת הטיגון מקנה לסמבוסק פריכות מבחוץ ורכות למילוי החומוס שבפנים, שמשתלב נפלא עם תוספת יוגורט. לקבל מתכון פרווה ניתן להחליף את מילוי הכיסונים ובמקום חמאה להשתמש במרגרינה.

      2 מדרגים / 3.38 כוכבים

      סמבוסק עיראקי (נמרוד סונדרס)
      סמבוסק עיראקי (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-20 יחידות:
      • לבצק:
      • 50 גרם חמאה מומסת (או מרגרינה לגרסת פרווה)
      • 50 מ"ל שמן (1/4 כוס)
      • 500 גרם קמח רגיל (1/2 3 כוסות+כף)
      • 1 כפית שמרים יבשים
      • 1 ביצה
      • 1 כפית מלח
      • 1 כף סוכר
      • כוס מים
      • למלית חומוס:
      • 5 כפות שמן
      • 3 בצלים קצוצים
      • 350 גרם (כוס וחצי) גרגירי חומוס שהושרו ובושלו עד לריכוך
      • 1 שן שום
      • 1 כף כורכום
      • 1 כף כמון
      • 1 כף פלפל שחור גרוס
      • מלח
      • שמן עמוק לטיגון
      • להגשה:
      • 3 כפות יוגורט סמיך
      • סומאק
      • מעט בצל ירוק קצוץ
      • מעט עירית קצוצה

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה שמים את כל חומרי הבצק למעט המים, מפעילים את המיקסר ומוסיפים מים תוך לישה עד לקבלת בצק חלק רך וגמיש, מתפיחים להכפלת הנפח (כשעה).
      • 2. מכינים את המילוי: מטגנים בצל בשמן להזהבה כ-10 דקות, עד שמזהיב. מעבירים את הבצל עם השמן למעבד מזון מוסיפים את גרגרי החומוס והתבלינים ומפעילים את המעבד בפולסים לקבלת מרקם גרגירי גס ולא דייסתי.
      • 3. ממלאים ומטגנים: מחלקים את הבצק לכדורים של 35-40 גרם כל אחד, מרדדים כל כדור בצק לעיגול בקוטר 10 – 12 ס"מ. שמים במרכז כף מהמלית מקפלים ל-2 ולוחצים עם מזלג מסביב לשולים (אין צורך בהתפחה נוספת).
      • 4. מחממים שמן עמוק ומטגנים את הסמבוסק כ-4-5 דקות או עד שמזהיבים משני הצדדים, מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.
      • 5. מניחים בתחתית יוגורט בתחתיתו של כלי הגשה. מפזרים סומאק. מניחים מעל סמבוסקים מפזרים מעל עירית ובצל ירוק ומגישים.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -