מתכונים חמים

מרק אסייאתי מטריף

מרק מהיר ועשיר בטעמים אסייאתיים בלא יותר מ-15 דקות הכנה שפשוט חייבים להוסיף לרפרטואר מרקי החורף שלנו. כדי להעמיק את טעמי המרק ולהעשירו נוסיף מעט אנשובי. לאנשובי טעם ייחודי (אוממי) המבליט טעמים אחרים. גם אם זו נראית לכם כמו טעות, אל תוותרו עליו

מתכון מאת: רות אוליבר ,מערכת וואלה! NEWS
  • 10 דקות סה"כ

מרק אסייתי לבן

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 מנות :
  • 1 פרפר עוף (חזה) חתוך לרצועות
  • 2 כפות שמן קוקוס/ או זית
  • 2-3 פילטים של אנשובי (לא טעות, פטנט)
  • 2 כפות סוכר
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 גבעול למון גראס החלק הלבן חתוך (או סרט קליפת לימון)
  • 2 ס"מ ג'ינגר חתוך למקלונים
  • 1 קופסא פטריות פרוסות גס
  • 1 גזר חתוך למקלונים
  • 1 פלפל צילי חריף
  • פלפל ירוק
  • 2 כוסות מים / ציר עוף (ניתן להשתמש במי הבישול של העוף)
  • 2 קופסאות מי קוקוס
  • 6 כפות מיץ לימון
  • 1/2 קופסא נבטים שמנים
  • 1/2 צרור עלי כוסברה
  • להגשה
  • פלח לימון
  • עגבניות שרי טריות
  • *ניתן להשתמש בעלים של לימון להעשיר את הטעמים

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את העוף: מכניסים את החזה לסיר מלא מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים הלהבה ומבשלים כ-8 דקות (צבעו משתנה ללבן). מכבים את האש מכסים ומניחים עוד 15 דקות.
  • מסננים את העוף מהנוזלים, מקררים, קורעים לרצועות.
  • 2. מכינים את המרק: מחממים שמן, מוסיפים אנשובי ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים סוכר, מלח, פלפל שחור ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את הג'ינג'ר, הלמון גראס, הגזר, הפטריות והפלפלים ומטגנים עוד 3-4 דקות.
  • 3. מוסיפים את המים, מי הקוקוס ומיץ הלימון ומביאים לרתיחה. מבשלים 3-4 דקות עד שהירקות טיפה רכים. מכבים את האש מוסיפים את העוף, הנבטים ואת עלי הכוסברה.
  • 4.מגישים עם פלח לימון ושתים שלוש עגבניות שרי טריות חצויות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully