תבשיל שפונדרה, שעועית לבנה ושורשים
תבשיל שפונדרה, שעועית לבנה ושורשים
(בבושקה הפקות)
מחשבון המרות
- ל-4 מנות:
- 1 ק"ג שפונדרה בקר חתוך לקוביות (בקשו מהקצב להפריד מעט מהשומן)
- 500 גרם שעועית לבנה
- שמן זית לטיגון
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות
- 1 גזר גדול חתוך לקוביות
- 1 גבעולי סלרי קצוץ
- 2 שורשי פטרוזיליה חתוכים לקוביות
- 1 שורש סלרי חתוך לקוביות
- 3 שיני שום שלמות
- 1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
- 1 כף פפריקה
- 1 כפית כמון
- 1 כף מלח
- 2 כוסות מרק עוף/ מים
- להגשה:
- אורז לבן
- 1.משרים את השעועית בהרבה מים במשך 12 שעות במהלכן מחליפים מים פעמיים-שלוש.
- 2. מחממים תנור ל-120 מעלות.
- 3. מחממים מעט שמן בסיר כבד ומטגנים את הבשר בשומן של עצמו על להבה גבוהה כרבע שעה עד שהוא שחום מכל הצדדים.
- 4.מוסיפים בצל, גזר וסלרי, מטגנים כ-5 דקות נוספות, מוסיפים רסק עגבניות, מתבלים ומערבבים.
- 5. מוסיפים את השעועית והמרק או המים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים 3 שעות מעל להבה מינימלית (אפשר גם בסיר לבישול איטי או בתנור ב-130 מעלות) עד שהבשר והשעועית רכים מאוד
- 6. מגישים לצד אורז.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה