מתכונים חמים

תבשיל שפונדרה, שעועית לבנה ושורשים

תבשיל שפונדרה, שעועית לבנה ושורשים

מתכון מאת: אורלי פלאי- בורנשטיין, מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

(בבושקה הפקות)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 1 ק"ג שפונדרה בקר חתוך לקוביות (בקשו מהקצב להפריד מעט מהשומן)
  • 500 גרם שעועית לבנה
  • שמן זית לטיגון
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 1 גזר גדול חתוך לקוביות
  • 1 גבעולי סלרי קצוץ
  • 2 שורשי פטרוזיליה חתוכים לקוביות
  • 1 שורש סלרי חתוך לקוביות
  • 3 שיני שום שלמות
  • 1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כף מלח
  • 2 כוסות מרק עוף/ מים
  • להגשה:
  • אורז לבן
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1.משרים את השעועית בהרבה מים במשך 12 שעות במהלכן מחליפים מים פעמיים-שלוש.
  • 2. מחממים תנור ל-120 מעלות.
  • 3. מחממים מעט שמן בסיר כבד ומטגנים את הבשר בשומן של עצמו על להבה גבוהה כרבע שעה עד שהוא שחום מכל הצדדים.
  • 4.מוסיפים בצל, גזר וסלרי, מטגנים כ-5 דקות נוספות, מוסיפים רסק עגבניות, מתבלים ומערבבים.
  • 5. מוסיפים את השעועית והמרק או המים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים 3 שעות מעל להבה מינימלית (אפשר גם בסיר לבישול איטי או בתנור ב-130 מעלות) עד שהבשר והשעועית רכים מאוד
  • 6. מגישים לצד אורז.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully