מתכונים חמים

מיט בולס: ספגטי עם כדורוני בשר

ספגטי ברוטב עגבניות עשיר בכדורוני בשר פיצפוניים וזהובים

מתכון מאת: עז תלם, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

ספגטי מיט בולס

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-6 מנות
  • לכדורי הבשר:
  • 500 גרם בשר טחון
  • ביצה גדולה
  • צרור עלי פטרוזיליה, קצוצים
  • חצי כוס פירורי לחם
  • קורט אגוז מוסקט מגורר (או חצי כפית בהרט)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן זית, לטיגון רדוד
  • לרוטב:
  • 4 כפות שמן זית
  • 6 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
  • 4-5 עגבניות טריות יפות, מגוררות בפומפייה או מרוסקות במעבד מזון
  • חצי כוס (100 מ"ל) מים
  • כפיית עלי טימין טריים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • סוכר, לפי צורך
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הרוטב: שמים את שמן הזית והשום בסיר רחב ושטוח ומטגנים מעל להבה בינונית כדקה, עד שהשיניים מתרככות וטיפה מתחילות להזהיב (לא מעבר). מוסיפים את הרסק, מערבבים היטב, וממשיכים לטגן עוד חצי דקה.
  • 2. מוסיפים את העגבניות המרוסקות המשומרות והטריות, את הטימין, המים ומלח. מביאים לרתיחה ונותנים לרוטב להתבשל על להבה בינונית/נמוכה כשעה בבעבוע עדין - אם הוא נראה סמיך מדי ניתן להוסיף עוד מים. בתום השעה טועמים ואם צריך מוסיפים מעט סוכר לאיזון חומציות.
  • 3.כדורוני הבשר: לקראת סוף בישול הרוטב, מכינים את הכדורונים.שמים את כל המצרכים לכדורי הבשר בקערה גדולה. מערבבים לתערובת אחידה אותה לשים כ-2 דקות.
  • 4בעזרת ידיים רטובות, לוקחים כמות קטנה – בערך כפית מהתערובת ומגלגלים לכדור קטן בגודל של גולה גדולה (יצאו המון כדורים וזה בסדר, מודה שלא ספרתי). מניחים את הכדורים על צלחת גדולה או תבנית תנור עם נייר אפייה.
  • מחממים שכבה דקה של שמן זית במחבת רחבה, שמים בה חצי מהכדורים ומטגנים מעל להבה בינונית 2-3 דקות, עד לקבלת צבע זהוב. מדי פעם מנענעים את המחבת כדי שכל צדדי הכדורים יחשפו לחום.
  • 5. מעבירים את הכדורים המוזהבים לסיר עם הרוטב (אפשר ישר עם שמן הטיגון) וחוזרים על הפעולה עם שאר הכדורונים.
  • מכסים את הסיר ומנערים אותו כדי שכל הקציצות תכוסינה בנוזלים. ממשיכים לבשל חצי שעה נוספת או עד שהקציצות רכות וטעימות.
  • 6. מבשלים את חבילת הספגטי בהתאם להוראות היצרן.
  • לפני ההגשה, טועמים את הרוטב ומתקנים את התיבול עם סוכר או מלח ופלפל.
  • 7. מסננים את הפסטה ובעודה חמה מעבירים לצלחות הגשה. מעל כל מנה שמים כמות יפה מהרוטב ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully