סלט פנצנלה עם לחם מאתמול
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 פלפל אדום קלוי וקלוף, קרוע לרצועות ארוכות ולא אחידות
- 2 פרוסות לחם יבש - חתוך או קרוע לקוביות די גדולות, מתובל בשמן זית ומעט מלח וקלוי בתנור עד להזהבה קלה
- 1 מקל סלרי אמריקאי חתוך לפרוסות דקות
- 2 עגבניות אדומות, לא רכות מדי חתוכות לקוביות גדולות
- 1 מלפפון קלוף וחתוך לקוביות גדולות
- 1 בצל סגול קטן פרוס לרצועות דקות
- חופן זיתי טאסוס וקלמטה מגולענים
- 1 כפית צלפים (לא חובה)
- חופן עלי בזיליקום
- 4 יחידות אנשובי ( לא חובה)
- 5 כפות שמן זית
- 2 כפות חומץ בן יין לבן או אדום
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור גרוס
- 2\1 כפית גרידת לימון
- 1 שמנת חמוצה של פעם
אופן ההכנה
- 1. בקערה גדולה שמים את הירקות, הזיתים, הצלפים והאנשוביץ מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל, חומץ בן יין, ומערבבים היטב.
- 2. מערבבים את השמנת החמוצה עם גרידת הלימון למרקם חלק.
- 2. בתחתית כל צלחת אישית שמים מעט מהשמנת החמוצה עם גרידת הלימון ובעזרת כף (בתנועות סיבוביות, כמו חומוס) מורחים את השמנת ושמים מעל במרכז את הסלט.