מתכונים חמים

עוף צלוי עם תפוחי אדמה

לארוחת ערב חגיגית או סתם באמצע שבוע- עוף ותפוחי אדמה מושלמים הם העוגן של כל ארוחה טובה

מתכון מאת: אורלי פלאי- ברונשטיין ,מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

קדירת עוף ותפוחי אדמה עבור סוגת

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-8 מנות (בהנחה שזאת לא העיקרית היחידה)
  • 4 כרעי עוף מחולקים
  • 8 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לרבעים
  • 1 גזר פרוס גס
  • 1 בצל פרוס לשמיניות
  • 5 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל גרוס
  • 5 שיני שום קצוצות
  • מיץ סחוט טרי מלימון שלם
  • 1/2 לימון פרוס
  • צ'ילי חצוי (לא חובה)
  • צרור קטן של אורגנו
  • צרור קטן של תימין
  • צרור קטן של רוזמרין

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  • 2. מניחים את נתחי העוף במרינדה עם שמן זית, מלח ופלפל, שום, מיץ ופלחי לימון, צ'ילי ועשבי תיבול. מערבבים כדי שהטעמים יגיעו לכל חלקי העוף.
  • 3. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מי מלח 10-15 דקות או עד שהם מתרככים מעט.
  • 4. מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית עם העוף, מוסיפים את הגזר והבצל, מערבבים ושולחים לתנור לחצי שעה. כאשר העוף שחום ויפה מורידים את חום התנור ואופים עוד חצי שעה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully