פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוף צלוי עם תפוחי אדמה

      לארוחת ערב חגיגית או סתם באמצע שבוע- עוף ותפוחי אדמה מושלמים הם העוגן של כל ארוחה טובה

      23 מדרגים / 3.17 כוכבים

      קדירת עוף ותפוחי אדמה עבור סוגת (יח
      קדירת עוף ותפוחי אדמה עבור סוגת (יח"צ , דרור עינב)

      מצרכים

      • ל-8 מנות (בהנחה שזאת לא העיקרית היחידה)
      • 4 כרעי עוף מחולקים
      • 8 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לרבעים
      • 1 גזר פרוס גס
      • 1 בצל פרוס לשמיניות
      • 5 כפות שמן זית
      • מלח ופלפל גרוס
      • 5 שיני שום קצוצות
      • מיץ סחוט טרי מלימון שלם
      • 1/2 לימון פרוס
      • צ'ילי חצוי (לא חובה)
      • צרור קטן של אורגנו
      • צרור קטן של תימין
      • צרור קטן של רוזמרין

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
      • 2. מניחים את נתחי העוף במרינדה עם שמן זית, מלח ופלפל, שום, מיץ ופלחי לימון, צ'ילי ועשבי תיבול. מערבבים כדי שהטעמים יגיעו לכל חלקי העוף.
      • 3. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מי מלח 10-15 דקות או עד שהם מתרככים מעט.
      • 4. מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית עם העוף, מוסיפים את הגזר והבצל, מערבבים ושולחים לתנור לחצי שעה. כאשר העוף שחום ויפה מורידים את חום התנור ואופים עוד חצי שעה.

      עוד מתכוני עוף

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -