נושאים חמים

לחם שום ורוזמרין ללא שמרים

מתכון ללחם מהיר עם שום אםוי ורוזמרין, מתוך ספרו של ארז קומורובסקי- "אפייה מהירה"

מתכונים מתוך הספר של ארז קומורבסקי (יח
מתכונים מתוך הספר של ארז קומורבסקי (יח"צ , ארז בן שחר)

מצרכים

  • לכיכר אחת בתבנית אינגלישקייק:
  • לשיני השום הצלויות:
  • 2 ראשי שום (3 אם משתמשים בשום ירוק)
  • שמן זית
  • ללחם:
  • ¾1 כוסות קמח כוסמין קר (מהמקרר)
  • 1 כף אבקת אפייה
  • ¾ כפית מלח ים
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • ½ כפית פלפל צ'ילי גרוס
  • מחטים מ-2 גבעולי רוזמרין, קצוצות דק
  • 2 ביצים בגודל בינוני (M)
  • 1/3 כוס שמן זית איכותי
  • ½ כוס חלב 3%
  • לאפייה:
  • 1 ראש שום שלם חצוי לרוחב
  • 1 גבעול רוזמרין
  • מעט קמח כוסמין

אופן ההכנה

  • 1. צולים את ראשי השום לילה מראש: מחממים תנור ל-200 מעלות, ובעזרת סכין חדה קוטמים את הרבע העליון של ראשי השום ומניחים בתבנית כך שצדם החתוך פונה כלפי מעלה. יוצקים 3-2 כפות שמן זית מעל כל ראש שום. מכסים ברדיד אלומיניום וצולים בתנור כ-45 דקות, עד ששיני השום זהובות ורכות. מניחים להתקרר ואז מפרידים את ראשי השום לשיניים.
  • 2.למחרת מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אינגליש קייק ומרפדים אותה בנייר אפייה.
  • 3.מערבבים בקערה גדולה את קמח הכוסמין, אבקת האפייה, המלח, הפלפל השחור, הצ'ילי והרוזמרין.
  • 4.בקערה נפרדת, טורפים את הביצים, שמן הזית והחלב לבלילה אחידה. יוצקים את הבלילה לתערובת הקמח ומערבבים רק עד שהחומרים מתאחדים. מחלצים את השום מתוך השיניים (בלחיצה קלה על השיניים), מקפלים פנימה ומערבבים.
  • 5.מעבירים את העיסה לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה. משקיעים את חצאי ראש השום בתוך הבצק כשהצד החתוך פונה כלפי מעלה. יוצקים מעל כל מחצית שמן זית. מניחים מלמעלה את גבעול הרוזמרין ומפדרים את פני המאפה במעט קמח כוסמין. אופים בתנור החם כ-50 דקות, עד שהמאפה זהוב ומפיץ ניחוח. מצננים כ-10 דקות, משחררים מהתבנית ומעבירים לרשת צינון.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת