נושאים חמים

עוגת בננה בציפוי טופי פטנט

עוגת בננות קלה להכנה בציפוי קרם ופי, מתוך ספרו של ארז קומורובסקי- "אפפיה קלה"

מתכונים מתוך הספר של ארז קומורבסקי (יח
מתכונים מתוך הספר של ארז קומורבסקי (יח"צ , ארז בן שחר)

מצרכים

  • לתבנית אינגליש קייק:
  • 1/3 1 כוסות (180גרם) קמח רב-תכליתי
  • ¾ כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • ½ כפית מלח ים
  • 85 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 ביצה בגודל בינוני (M)
  • ½ כוס רוויון
  • 2 כפות שמן צמחי
  • ½ מקל וניל
  • 2 בננות בשלות מאוד, מעוכות למחית
  • לציפוי טופי:
  • 100 גרם סוכריות טופי בטעם קרמל
  • 4 כפות שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • 1.מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים תבנית אינגליש קייק ומרפדים אותה בנייר אפייה.
  • 2. מערבבים בקערה גדולה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
  • 3. מקציפים את החמאה והסוכר בקערה גדולה, במיקסר ידני במהירות גבוהה 3-2 דקות. מוסיפים את הביצה וממשיכים להקציף במהירות בינונית 3-2 דקות נוספות.
  • 4. מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את הרוויון, השמן ותמצית הווניל. מגבירים את המהירות ומקציפים 6-5 דקות נוספות, עד שהבלילה תפוחה ואוורירית.
  • 5.תוך כדי ערבול במהירות נמוכה, מוסיפים את מחית הבננות ומערבלים כדקה. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים רק עד שהחומרים מתאחדים. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 60-50 דקות. העוגה צריכה להכפיל את נפחה אבל להישאר דחוסה וחמאתית. כשלוחצים על פני העוגה באצבע, היא צריכה להיות קפיצית למגע. מצננים כ-10 דקות, מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים לרשת צינון. הופכים את העוגה על צלחת הגשה ומסירים את נייר האפייה.
  • 6.להכנת ציפוי הקרמל, מניחים את סוכריות הטופי והשמנת המתוקה בסיר קטן ומחממים מעל להבה בינונית עד שהטופי נמס ונוצר רוטב קרמל חלק. מניחים להתקרר כדקה ויוצקים את הרוטב מעל העוגה. מניחים להתקרר כ-10 דקות לפני ההגשה.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת