פסטיצ'יו תוניסאי
מאפה פסטה לאמצע השבוע שמאחד בין המטבח האיטלקי לתוניסאי, בין האמריקאי לישראלי, ויוצר מנה נפלאה ועשירה בטעמים של אריסה, טונה צלפים, מוצרלה ופרמזן
מצרכים
- 250 גרם (חצי שקית) פסטה מבושלת
- 1 פחית טונה משומרת בשמן (עדיף שמן זית)
- 1 כף גדושה אריסה
- 2 כפות זיתים ו/או צלפים
- 1 ביצה
- 2 שיני שום כתושות
- 1/3 כוס מוצרלה מגוררת
- 3 כפות פרמזן מגוררת
- 2 כפות כוסברה קצוצה
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
- 2. מערבבים את כל החומרים יחד, מתבלים היטב (כי פסטה אוהבת תיבול) ומעבירים לתבנית.
- 3. אופים 30-45 דקות או עד שהמאפה מתייצב והוא זהוב לטעמכם. מצננים מעט לפני שחותכים ומגישים. אם תנסו לחתוך מיד המאפה יתפרק לשיקולכם.