פרגיות נוסח סאן רמו
מנת פרגיות עם יין לבן, ענפי רוזמרין טריים, צנוברים וזיתים שחורים. המנה נקראת על שמם של זיתי סאן רמו. זיתים שחורים איטלקיים, בשרניים וטעימים. אם אתם לא מוצאים תוכלו להשתמש בכל סוג זיתים אחרים שאהובים עליכם
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל 2-4 מנות
- 1/2 ק"ג פרגיות (כרעיים מפורקות מהעצם)
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל
- 2 שיני שום
- 1 פלפל חריף פרוס דק
- 1/2 כוס יין לבן יבש
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1גבעול רוזמרין קצוץ
- 50 גרם צנוברים
- 100 גרם זיתים שחורים (עדיף זיתי סאן רמו )
אופן ההכנה
- 1. חותכים את הפרגיות לקוביות גסות.
- 2. מחממים מעט שמן במחבת עמוקה וצורבים את הפרגיות כ-4 דקות, מוסיפים בצל ומטגנים עד לריכוך עוד כ-5 דקות.
- 3. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים שום ויין מערבבים קלות ומבשלים עוד כ-15-20 דקות.
- 4. מוסיפים רוזמרין, צנוברים וזיתים, מערבבים, מבשלים עוד 2-3 דקות, מסירים ומגישים.