פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פיצה פרעצל

      פרעצל ביתי במילוי פיצה מענג

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פרעצל בייגל (נמרוד סונדרס)
      פרעצל בייגל (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • לכמות של 5 מנות גדולות
      • חומרים לבצק:
      • 3/4 כוס מים פושרים (180 מיל')
      • 3 כפיות שמרים יבשים (11 גרם)
      • 1/2 2 כפות סוכר (30 גרם)
      • 1/4 2 כוסות קמח (320 גרם)
      • 1/2 חבילה חמאה חתוכה לקוביות (50 גרם)
      • 1 כפית שטוחה מלח
      • לציפוי:
      • 3 כוסות מים רותחים
      • שקית אבקת סודה לשתיה (50 גרם)
      • לפני הכניסה לתנור:
      • 1 ביצה טרופה + כפית שטוחה דבש
      • שומשום ו/או רוזמרין מיובש לקישוט
      • חומרים למלית:
      • 100 גרם גבינת מוצרלה חתוכה לקוביות קטנות
      • 100 גרם גבינה צהובה חתוכה לקוביות קטנות
      • 100 גרם זיתים מגולענים חתוכים לחצי/ פטריות חתוכות/ תירס/ טונה/ גבינה בולגרית או פטה
      • 4 כפות קטשופ או 2 כפות רסק עגבניות מעורבב עם כף מים רותחים וכפית שמן
      • 2 כפות אורגנו מיובש
      • 1 כף אבקת שום (לא חובה)
      • 4 כפות בצל מיובש מושרה במים חמים וסחוט מנוזלים (לא חובה)
      • מלח ופלפל לפי הטעם

      אופן ההכנה

      • 1. בקערה בינונית מערבבים מים, שמרים וסוכר ומניחים בצד ל-2 דקות.
      • 2. לתוך קערת המיקסר מנפים את הקמח, שופכים מעל את תערובת הנוזלים ומתחילים ללוש באיטיות עם וו גיטרה. תוך כדי לישה מוסיפים את החמאה בהדרגה. לבסוף מוסיפים את המלח. מגבירים את מהירות הלישה לבינונית ולשים עוד 5-7 דקות עד שמתקבל בצק חלק ומבריק. מכסים במגבת ומתפיחים שעה.
      • 3. מחלקים את הבצק ל-5 יחידות שוות (מומלץ להיעזר במשקל) מניחים על משטח עבודה ומכסים במגבת.
      • 4. מתחילים לפתוח כל פיסה ליריעה (סרט) של עד 40 ס"מ אורך ועד 8 ס"מ רוחב. לא כדאי לרדד ולדקק יותר מדי מאחר ואנו ממלאים את הבצק.
      • 5. מורחים שכבה דקה מאד של תערובת רסק או קטשופ, ומפזרים מעל את התוספות לפי טעמכם. לא כדאי להעמיס מדי במלית על מנת שהבצק לא יפתח במהלך האפיה.
      • 6. סוגרים את היריעה בצביטות ומשאירים את הסגירה כלפי מעלה. נוצר מעין נחש ממולא.
      • 7. יוצרים את האות ע' (בכתב). מתקבלת מעין טיפה עם שני קרניים. את הקרניים מסובבים ומורידים מטה וסוגרים מתחת. את הקצוות מכניסים פנימה.
      • 8. לתוך סיר בינוני מכניסים את המים הרותחים. מוסיפים בעדינות את הסודה לשתיה. נעזרים בכף מחוררת ומכניסים כל פרעצל לטבילה בת 5 שניות. מנערים מעודפי המים ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפיה.
      • 9. מברישים בתערובת הביצה והדבש ומפזרים שומשום ורוזמרין לקישוט.
      • 10. אופים 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות. אחרי 5 דקות הופכים את התבנית וממשיכים עוד 10 דקות.
      • 11. מוציאים מן התנור ומצננים 2-3 דקות בתבנית. לאחר מכן מעבירים על גבי רשת צינון. מגישים לאחר 10 דקות.
      • איחסון:
      • ניתן להכניס לשקית אטומה אחרי הצינון ולהקפיא עד כחודש. ניתן לחמם ישירות מהמקפיא בתנור או טוסטר אובן בחום נמוך של עד 120 מעלות.
      • טיפים וקיצורי דרך:
      • * מי שאינו מעוניין במילוי יוכל לאפות כפרעצל רגיל. את יריעת הבצק יש לגלגל לצורת נחש שקצותיו דקים יותר ממרכזו, לעצב, לטבול במי סודה, לקשט ולאפות.
      • * אם מוותרים על תהליך הטבילה אפשר למרוח בעדינות את הבצק בתערובת מי הסודה עם מברשת ולפזר מיד את הקישוטים ולאפות.
      • * למעוניינים בצבע עמוק וחזק יותר ניתן להוסיף את הדבש לתערובת מי הסודה ולהרתיח מעט יותר. ניתן להוסיף במקום הדבש גם סילאן/ רכז חרובים/ סוכר חום דחוס.
      • * מי שברשותו אבן שמוט או משטח פלדה לאפיית פיצות, כדאי לאפות עליהם לקבלת קרום חזק יותר. זמן האפיה כאן מתקצר ב-5 דקות לפחות ויש להיות עירניים לנעשה בתנור.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -