פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוף ממולא בשר ברוטב רימונים

      מנה עיקרית ומרשימה של השפית והקונדיטורית החרדית אפרת ליבפרוינד - עוף ממולא בשר ברוטב רימונים ועגבניות

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוף ממלוא לראש השנה של אפרת ליבפרוינד (מערכת וואלה! NEWS , אלון מסיקה)
      עוף ממלוא לראש השנה של אפרת ליבפרוינד (מערכת וואלה! NEWS , אלון מסיקה)

      מצרכים

      • -4-6 מנות
      • לעוף:
      • עוף שלם במשקל 1.500-1.300 ק"ג
      • כפית פפריקה
      • 2 שיני שום כתושות
      • 3 כפות שמן
      • למלית:
      • 4 כפות שמן
      • 2 בצלים קצוצים
      • 4\1 קילו בשר בקר טחון
      • חבילת קוסקוס מהיר הכנה (350 גרם)
      • ½ כוס חמוציות מיובשות קצוצות גס
      • 5 משמשים מיובשים חתוכים לקוביות קטנות
      • ¼ כוס צנוברים קלויים
      • 2 כפות שקדים מולבנים קלויים וקצוצים גס
      • 2 קלחי בצל ירוק – החלק הירוק בלבד, קצוץ
      • כפית פטרוזיליה קצוצה
      • ½ כפית מלח
      • ¼ כפית פלפל שחור
      • 3 כפות שמן זית
      • לרוטב:
      • 1 כוס מיץ רימונים (טרי או מפוסטר)
      • 1 כוס סירופ תירס או דבש
      • 2 בצלים קטנים קצוצים
      • 2 שיני שום קצוצות
      • 1 כף סוכר חום
      • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
      • 1/2 1 כוסות עגבניות מרוסקות (טריות או משומרות)
      • 2 כוסות עגבניות שרי חצויות

      אופן ההכנה

      • 1. הכנת המלית: מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עעשר דקות,
      • מוסיפים את הבשר הטחון ומקפיצים יחד כעשר דקות נוספות או עד שהבשר משנה את צבעו.
      • 2. מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות שעל האריז ומוסיפים לו את הבשר הטחון המבושל ואת שאר רכיבי המלית. מערבבים בעדינות.
      • 3. הכנת הרוטב: מניחים את כל רכיבי הרוטב בסיר שטוח ורחב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה, עד שהרוטב מסמיך מאוד.
      • 4. מסננים את הרוטב (כדאי לשמור כמה עגבניות שרי להגשה)לקבלת רוטב חלק מאוד וטוחנים בבלנדר מוט לאחר הסינון.
      • 5. הכנת העוף לצלייה: מחממים תנור ל-200 מעלות..
      • ממלאים את העוף במלית, סוגרים את הפתחים בעזרת קסמי עץ, קושרים את העוף בחוט מיוחד המיועד לצלייה ומניחים
      • אותו בתבנית כשהפתח התפור כלפי מטה.
      • 6. יוצקים על העוף את הרוטב המסונן ומכסים את התבנית בנייר אלומיניום. אופים שעה וחצי, מסירים את נייר האלומיניום, מורידים את טמפרטורת התנור ל-°c180 ואופים עוד 30-20 דקות, עד שהעוף משחים.
      • 7. מגישים את העוף בצלחת הגשה מרכזית עם כל הרוטב ועם עגבניות השרי שנשמרו לקישוט.

      עוד מתכוני עוף

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -