נושאים חמים

עוף ממולא בשר ברוטב רימונים

מנה עיקרית ומרשימה של השפית והקונדיטורית החרדית אפרת ליבפרוינד - עוף ממולא בשר ברוטב רימונים ועגבניות

עוף ממלוא לראש השנה של אפרת ליבפרוינד (מערכת וואלה! NEWS , אלון מסיקה)
עוף ממלוא לראש השנה של אפרת ליבפרוינד (מערכת וואלה! NEWS , אלון מסיקה)

מצרכים

  • -4-6 מנות
  • לעוף:
  • עוף שלם במשקל 1.500-1.300 ק"ג
  • כפית פפריקה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 3 כפות שמן
  • למלית:
  • 4 כפות שמן
  • 2 בצלים קצוצים
  • 4\1 קילו בשר בקר טחון
  • חבילת קוסקוס מהיר הכנה (350 גרם)
  • ½ כוס חמוציות מיובשות קצוצות גס
  • 5 משמשים מיובשים חתוכים לקוביות קטנות
  • ¼ כוס צנוברים קלויים
  • 2 כפות שקדים מולבנים קלויים וקצוצים גס
  • 2 קלחי בצל ירוק – החלק הירוק בלבד, קצוץ
  • כפית פטרוזיליה קצוצה
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 3 כפות שמן זית
  • לרוטב:
  • 1 כוס מיץ רימונים (טרי או מפוסטר)
  • 1 כוס סירופ תירס או דבש
  • 2 בצלים קטנים קצוצים
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כף סוכר חום
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 1/2 1 כוסות עגבניות מרוסקות (טריות או משומרות)
  • 2 כוסות עגבניות שרי חצויות

אופן ההכנה

  • 1. הכנת המלית: מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עעשר דקות,
  • מוסיפים את הבשר הטחון ומקפיצים יחד כעשר דקות נוספות או עד שהבשר משנה את צבעו.
  • 2. מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות שעל האריז ומוסיפים לו את הבשר הטחון המבושל ואת שאר רכיבי המלית. מערבבים בעדינות.
  • 3. הכנת הרוטב: מניחים את כל רכיבי הרוטב בסיר שטוח ורחב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה, עד שהרוטב מסמיך מאוד.
  • 4. מסננים את הרוטב (כדאי לשמור כמה עגבניות שרי להגשה)לקבלת רוטב חלק מאוד וטוחנים בבלנדר מוט לאחר הסינון.
  • 5. הכנת העוף לצלייה: מחממים תנור ל-200 מעלות..
  • ממלאים את העוף במלית, סוגרים את הפתחים בעזרת קסמי עץ, קושרים את העוף בחוט מיוחד המיועד לצלייה ומניחים
  • אותו בתבנית כשהפתח התפור כלפי מטה.
  • 6. יוצקים על העוף את הרוטב המסונן ומכסים את התבנית בנייר אלומיניום. אופים שעה וחצי, מסירים את נייר האלומיניום, מורידים את טמפרטורת התנור ל-°c180 ואופים עוד 30-20 דקות, עד שהעוף משחים.
  • 7. מגישים את העוף בצלחת הגשה מרכזית עם כל הרוטב ועם עגבניות השרי שנשמרו לקישוט.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת