נושאים חמים

עוגת לייקח של סבתא

היא מכילה רק 5 מרכיבים, פשוטה להכנה, מגיעה מרחבי הגלובוס והיא הדבר המושלם ביותר לאכול בצאת הצום, לצד כוס תה כמובן

עוגת קאסוטרה דבש (נמרוד סונדרס)
עוגת קאסוטרה דבש (נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • (לתבנית בגודל 28x11x6)
  • 6 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר (יש להוציא שעה מראש)
  • 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
  • 5 כפות דבש (100 גרם)
  • 3 כפות מים חמים
  • 1 כוס + 1 כף קמח מנופה (180 גרם)

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-165 מעלות טורבו. במקביל, מכניסים לקערת המיקסר את הביצים ומתחילים להקציף קלות במהירות נמוכה עד שהבלילה בצבע אחיד.
  • 2. מוסיפים את הסוכר ומקציפים 5 דקות על מהירות בינונית - גבוהה עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה מאד.
  • 3. בקערה קטנה מערבבים את הדבש והמים ומוסיפים לקציפת הביצים תוך כדי המשך הקצפה.
  • 4. ממשיכים להקציף תוך כדי שמוסיפים את הקמח, 3 כפות בכל סבב. בסיום כדאי לקפל ידנית בעדינות מן הקרקעית, על מנת לוודא שלא השתקעו גושים ושכל הקמח נטמע היטב.
  • 5.משמנים היטב את התבנית ומרפדים בנייר אפייה. יוצקים את הבלילה עד ל-2/3 מגובה התבנית ואופים 40 - 50 דקות בתנור שחומם מראש, עד למבחן קיסם יבש. כדאי לאפות את העוגה במרכז התנור ולא לפתוח את דלת התנור ב-20 הדקות הראשונות, על מנת לאפשר הקרשת חלבונים מיטבית. יחד עם זאת כדאי להפוך את התבנית אחרי 30 דקות, בייחוד בתנורים ישנים.
  • 6. בתום האפייה מוציאים מן התנור ומצננים בתבנית כשעה. לא כדאי לחלץ את העוגה מיד עם צאתה מן התנור. יש לאפשר לה להצטנן באופן איטי ומבוקר. כן מומלץ לדפוק את התבנית על גבי קרש עץ מיד עם צאתה מן התנור - דבר אשר במפתיע ימנע את נחיתתה בהמשך (שחרור אוויר בלחץ לעומת 'בריחת' אדים לכודים באופן איטי). מחלצים בעדינות את העוגה ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר.
  • * למי שמעוניין להרטיב מעט את העוגה: ניתן למהול חצי כוס דבש עם מעט מים רותחים, לבזוק מעט מעל פרוסות העוגה, ולפזר מעל מעט שקדים פרוסים.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת