פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קובה חמו

      על הקובה הצהובה והשמנמנה שהביא אחד בשם חמו מבגדאד, למד אלרן שרפלר מהשכנה העיראקית של הוריו בירושלים. כיום הוא מגיש אותה בעזורה בתל אביב ומגלה את סוד הקסם של הבצק

      8 מדרגים / 3 כוכבים

      קובה חמו של עזורה (נמרוד סונדרס)
      קובה חמו של עזורה (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • עבור- 6 קובות גדולות
      • לבצק:
      • 300 גרם בורגול דק (1/2 1 כוסות)
      • 150 גרם סולת (3/4 כוס)
      • 100 גרם חזה עוף טחון
      • 1/2 כף מלח
      • מים פושרים
      • למילוי:
      • 1 ק"ג בשר בקר שומני טחון גס (כמו צוואר)
      • 2 בצלים קצוצים ומטוגנים עד להשחמה
      • 2 עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות גסות
      • 1 כפית מלח
      • 1 כפית פלפל שחור
      • 1 כף פפריקה מתוקה
      • קמצוץ שאטה
      • למרק:
      • 2 בצלים קצוצים גס
      • 2 כוסות גרגרי חומוס מושרים לילה
      • 1 כף מלח
      • 1/2 כף פלפל שחור
      • 1/2 כפית כורכום
      • 1/2 כף חוואייג'
      • קמצוץ שאטה
      • 1/2 1 ליטר מים

      אופן ההכנה

      • 1. הבצק: שמים את הבורגול בקערה עם המלח ומוסיפים את המים הפורים עד לכסוי ומעט יותר. משרים לחצי שעה. לאחר מכן מוסיפים את הסולת ואת חזה העוף הטחון ולשים עד שמתקבל בצק נוח לעבודה ולא דביק. אם הבצק דביק ורטוב מדי, מוסיפים עוד קצת סולת. אם יבש מוסיפים עוד קצת מים. מניחים בצד מכוסה.
      • 2. המילוי: מטגנים את הבשר עם מעט שמן זית במחבת כ-30 דקות. כשהבשר מוכן, מסננים מהנוזלים ומוסיפים את הבצל המטוגן והעגבניות. מערבבים, מוסיפים את התבלינים וטועמים.
      • 3.יוצרים מהבשר 6 כדורים שווים גודל אגרוף קטן ומכניסים למקרר.
      • 4.כשהבשר במקרר עובדים על הבצק: מרדדים בעזרת מערוך את הבצק לעובי של 3-5 מ"מ וקורצים 12 עיגולים בקוטר 10 ס"מ (עם רינג/ קופסאת שימורים גדולה/ קערית). על עיגול אחד שמים את כדור הבשר ומכסים עם עיגול נוסף. על העיגול המכסה להיות מעט גדול יותר, לכן בעזרת מערוך מרדדים אותו מעט יותר בנפרד על מנת שיכסה באופן מלא את כדור הבשר. מהדקים עם האצבע מסביב. מכניסים למקרר ועוברים למרק.
      • 5.המרק: בסיר רחב שיכול להכיל את כל הקובה מטגנים את הבצל להשחמה, מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מוסיפים את החומוס והמים ומביאים לרתיחה. כשהמרק רותח, מכניסים את כל ה-6 אחת אחת ובזהירות ומביאים לרתיחה, דואגים עם כף שהקובה לא ייצמדו לדפנות הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים בערך 20 דקות.

      עוד מתכוני מרקים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -