פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לחמניות קינמון שוודיות

      קטנות, ממזריות, וכל כך טעימות - מירב שיינר מדריכה אתכם צעד אחר צעד בדרך לקאנלבולר - לחמניות קינמון שוודיות שכבשו את העולם

      8 מדרגים / 3.59 כוכבים

      לחמניות קינמון שבדיות (דרור עינב)
      לחמניות קינמון שבדיות (דרור עינב)

      מצרכים

      • ל-25 קאנלבולר שבדיות קלאסיות
      • לבצק:
      • 250 מ"ל חלב חם (לא רותח)
      • 1/2 2 כפיות שמרים יבשים
      • 60 גרם סוכר חום דחוס (1/4 כוס)
      • 1/4 כפית מלח
      • 70 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
      • 1/4 כפית קינמון
      • 420 גרם קמח לבן מנופה (3 כוסות)
      • חומרים למלית:
      • 100 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר
      • 60 גרם סוכר לבן (1/4 כוס)
      • 2 כפיות קינמון
      • 1/4 כפית הל טחון (לא חובה)
      • לציפוי:
      • חלמון+ כף חלב טרופים
      • סוכר גבישי/ לוז מסוכר/ שומשום קלוי
      • לקישוט:
      • אבקת סוכר ואבקת קינמון ביחד ולחוד לפי הטעם

      אופן ההכנה

      • 1. ממיסים את השמרים בחלב החם ומאפשרים תסיסה של כמה דקות. חשוב, אין לערבב שמרים עם חלב רותח.
      • 2. בקערת מיקסר מערבבים את הקמח, הסוכר, הקינמון והמלח.
      • 3. יוצקים את תערובת החלב והשמרים ומתחילים ללוש במהירות איטית כ-2 דקות.
      • 4. מגבירים את מהירות הלישה ומכניסים בהדרגה את קוביות החמאה הקרה. לשים עוד כ-8 דקות עד לקבלת בצק מבריק, חלק ואחיד.
      • 5. התפחה: ניתן להתפיח בחום - בתוך כלי פלסטיק מכוסה בד נושם כשעתיים עד להכפלת הנפח. בקור- כ-10-12 שעות במקרר, גם כן בכלי פלסטיק מכוסה היטב.
      • 6. בינתיים בזמן שהבצק תופח, ניגשים להכנת המלית: מכניסים את כל החומרים לקערה בינונית ומעבדים בעזרת מזלג או מטרפה קטנה לכדי משחה. פורשים יריעת נייר אפיה ויוצקים על חצי ממנה את כל המלית. משטחים וסוגרים עם חציו הנקי של הנייר. מכניסים למקרר לשעה.
      • 7. משטחים את הבצק לאחר התפיחה. מפדרים היטב את משטח העבודה ומרדדים יריעה בגודל מלבן גדול. מניחים על חצייה את מחית הקינמון ששמרנו במקרר ומסירים את הנייר. סוגרים מעל עם יתרת הבצק. למי שמתקשה לעבוד עם יריעה גדולה, יכול לחלק את הבצק לשתי יריעות קטנות יותר ובהתאמה לחלק את המילוי.
      • 8. נוטלים סכין גלגלת או סכין קצבים וחותכים רצועות בעובי 1 ס"מ. מרימים בעדינות כל רצועה ומסובבים את קצותיה בשתי ידיים לכיוונים מנוגדים, כך שנוצר מעין חבל.
      • 9. מלפפים את החבל פעמיים בין שתי אצבעות. בפעם השלישית מלפפים סביב האגודל ואת השארית שנותרה (זנב) מכניסים פנימה בעזרת האצבע והאגודל. כך נוצרת מעין צורה של פרח. מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה, מכסים ומתפיחים כחצי שעה.
      • 10. בתום התפיחה השניה מורחים בעדינות את הלחמניות בתערובת הביצה והחלב. למעוניינים, ניתן לפזר מעל בשלב זה: סוכר גבישי, אגוזי לוז מסוכרים או שומשום קלוי בשביל הטאצ' הים תיכוני. אופים 20-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות טורבו. מוציאים ומעבירים על גבי רשת צינון, ומגישים חמים.

      עוד מתכוני עוגות ועוגיות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -