פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      פולנטה ירוקים ופטריות

      מתכון לפולנטה עשירה עם תרד, פטריות ודלעת של השף אסף שנער מחוות צוק

      2 מדרגים / 5 כוכבים

      פולנטה (דרור עינב)
      פולנטה (דרור עינב)

      מצרכים

      • עבור 2-4 סועדים
      • לדלורית צלויה:
      • 1 דלורית חצויה (בשוק יש מגוון דלועים שניתן להשתמש בהם) מרוקנת מגרעינים ופרוסה לפלחים עבים
      • 3 כפות שמן זית
      • מלח
      • פלפל שחור גרוס
      • 1 כף דבש
      • ½ צרור טימין
      • לפולנטה:
      • 1 בצל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
      • 1 סלסלת פטריות שמפיניון, פרוסות דק
      • 5 פטריות פורטובלו גדולות (ניתן להחליף בפטריות מלך)
      • 25 גרם חמאה
      • 2 שיני שום, קצוצות דק
      • 4 כוסות חלב
      • 1 כוס קמח פולנטה
      • 1 צרור רוקט, קצוץ
      • 1 חבילת תרד, קצוץ
      • 200 גרם פרמזן מגורר
      • מיץ מ-½ לימון
      • ½ כוס שמנת מתוקה
      • להגשה:
      • גילופי פרמזן (משתמשים בקולפן ירקות)

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל -180 מעלות.
      • 2. מערבבים את שמן הזית, המלח, הפלפל, הדבש והטימין. מעסים במשרת התבלינים את פלחי הדלורית ומניחים על תבנית עם נייר אפיה. צולים בתנור כ-15 דקות או עד שהדלורית רכה ומוכנה לאכילה.
      • 3. בינתיים מניחים סיר בינוני על אש גבוהה. מוסיפים שמן זית ובצל ומטגנים עד שמזהיב.
      • 4. מוסיפים לסיר את הפטריות, מתבלים במעט מלח ופלפל ומטגנים על אש גבוהה עד שהפטריות מתקרמלות.
      • 5. מוסיפים את החמאה והשום ומטגנים כ- 3 דקות נוספות.
      • 6. שופכים פנימה את החלב וכשהוא רותח מוסיפים את הפולנטה בקצב אחיד תוך כדי ערבוב עם מטרפה.
      • 7. מנמיכים את האש ללהבה נמוכה וממשיכים לערבב כ- 15 דקות, עד שהפולנטה מסמיכה (במידה ונהיה סמיך מידי ניתן להוסיף מים או חלב). ממשיכים לבשל על אש נמוכה לכ- 20 דקות נוספות, תוך כדי ערבוב מידי פעם. חשוב להקפיד לערבב את הפולנטה כך שהיא לא תידבק לתחתית הסיר ולצדדים.
      • 8. מוסיפים לסיר את הירוקים הקצוצים, הפרמזן המגורר, מיץ הלימון והשמנת תוך כדי ערבוב.
      • 9. ההגשה: טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל. מחממים את פלחי הדלורית. מסדרים את הפולנטה על צלחת ומניחים עליה את הדלורית הצלויה עם גילופי פרמזן.
      • טיפ: אם לא מגישים מיד והפולנטה מתגבשת ומתמצקת, פותחים אותה עם מעט חלב או שמנת על אש נמוכה תוך ערבוב.

      עוד מתכוני תוספות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -