וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טארט אשכולית אדומה מנצח

עודכן לאחרונה: 14.4.2024 / 7:47

טארט אשכולית אדומה חגיגי וללא גלוטן שאפשר להגיש למרכז השולחן או לחלק לחיתוכיות שמנשנשים לצד הקפה, מושלם לפסח

פאי אשכולית אדומה כשר לפסח. דרור עינב,
כמה יפה, כמה אדום וכמה מתוק ומושקע לחג/דרור עינב

ליאור משיח מביאה לכם מתכון נהדר לטארט או פאי של אשכולית אדומה שגם נטול גלוטן וככזה, הוא יכול להוות תענוג מתוק ומיוחד ליד כוס קפה במהלך ימי חג הפסח.

האשכולית האדומה מרהיבה בצבע האדמדם שהיא תעניק למנה, ותפתיע את החיך בחמצמצות העדינה והמרירות, משולבת עם המתיקות כמובן. אם תרצו להשקיע עוד, תוכלו להזליף נשיקות מרנג ואפילו לחרוך אותן עם מבער. אבל שלא תתנו לשלב הזה להבהיל אתכם, אפשר בהחלט לוותר עליו.

אגב טיפ. מבער קונים בטמבוריות ולא בחנויות לכלי מטבח, זה בדיוק אותו הכלי, בפחות כסף.

טארט אשכולית אדומה

מתכון מאת: ליאור משיח, מערכת וואלה אוכל

פאי אשכולית אדומה כשר לפסח. דרור עינב,
פאי אשכולית אדומה כשר לפסח/דרור עינב

מצרכים למתכון

  • לתבנית פאי מלבנית או תבנית פאי עגולה בקוטר 24 ס"מ
  • לבצק:
  • 70 גרם אבקת סוכר (1/2 כוס)
  • 125 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
  • 250 גרם קמח תפו"א (2/3 1 כוסות)
  • 150 גרם קורנפלור (1 כוס)
  • למלית:
  • 4 ביצים
  • 266 גרם סוכר (1/3 1 כוסות)
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 כפיות גרידת אשכולית אדומה
  • 150 גרם מיץ אשכולית אדומה (מיץ מאשכולית אחת)
  • *טיפה צבע מאכל אדום אם רוצים
  • 2 כפות חלב
  • לקישוט (אופציונלי):
  • חלבון מביצה אחת
  • 1/3 כוס סוכר
  • או
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • 1. הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את אבקת הסוכר והחמאה עד לקבלת משחה אחידה וחלקה. מוסיפים את הביצה ואחרי הטמעתה מוסיפים גם את החלמון. ממשיכים לעבד עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את קמח תפו"א והקורנפלור ומעבדים רק עד להיווצרות בצק.
  • 2. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, משטחים ל"פיתה" ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר לשעה לפחות.
  • 3. מרדדים את הבצק הקר בין שני ניירות אפייה לעובי של כ-0.5 ס"מ ומרפדים בו תחתית של תבנית פאי או תבנית מלבנית. מעבירים את התבנית עם הבצק למקפיא.
  • 4. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות. כשהתנור חם, מוציאים את הבצק מהמקפיא, מעליו מניחים נייר אפיה ומעליו משקולות אפייה (אפשר להשתמש כמשקולות בקטניות כמו חומוס או שעועית). מכניסים לתנור ואופים אפייה עיוורת כ-10 דקות. מוציאים ומצננים.
  • 5. בינתיים מכינים את המלית: בקערה טורפים יחד את הביצים עם הסוכר והמלח. מוסיפים את גרידת האשכולית, מיץ האשכולית ואם רוצים את צבע המאכל האדום. לאחר קבלת מסה אחידה וצבע אחיד, מוסיפים את החלב וטורפים.
  • 6. מוזגים את המלית לתבנית עם הקלתית האפויה ואופים בתנור ב-170 מעלות כ-25 דקות עד שהמרכז מתייצב. מקררים לחלוטין.
  • 7. לפני ההגשה, בוזקים אבקת סוכר וחותכים לאצבעות או לריבועים. או מקציפים את החלבון עם הסוכר לקצף גמיש ומבריק, מזלפים נשיקות כמו בתמונה וחורכים עם ברנר.
  • אחסון:
  • ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully