- 1. הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את אבקת הסוכר והחמאה עד לקבלת משחה אחידה וחלקה. מוסיפים את הביצה ואחרי הטמעתה מוסיפים גם את החלמון. ממשיכים לעבד עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את קמח תפו"א והקורנפלור ומעבדים רק עד להיווצרות בצק.
-
- 2. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, משטחים ל'פיתה' ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר לשעה לפחות.
-
- 3. מרדדים את הבצק הקר בין שני ניירות אפייה לעובי של כ-0.5 ס"מ ומרפדים בו תחתית של תבנית פאי או תבנית מלבנית. מעבירים את התבנית עם הבצק למקפיא.
-
- 4. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות. כשהתנור חם, מוציאים את הבצק מהמקפיא, מעליו מניחים נייר אפיה ומעליו משקולות אפייה (אפשר להשתמש כמשקולות בקטניות כמו חומוס או שעועית). מכניסים לתנור ואופים אפייה עיוורת כ-10 דקות. מוציאים ומצננים.
-
- 5. בינתיים מכינים את המלית: בקערה טורפים יחד את הביצים עם הסוכר והמלח. מוסיפים את גרידת האשכולית, מיץ האשכולית ואם רוצים את צבע המאכל האדום. לאחר קבלת מסה אחידה וצבע אחיד, מוסיפים את החלב וטורפים.
-
- 6. מוזגים את המלית לתבנית עם הקלתית האפויה ואופים בתנור ב-170 מעלות כ-25 דקות עד שהמרכז מתייצב. מקררים לחלוטין.
-
- 7. לפני ההגשה, בוזקים אבקת סוכר וחותכים לאצבעות או לריבועים. או מקציפים את החלבון עם הסוכר לקצף גמיש ומבריק, מזלפים נשיקות כמו בתמונה וחורכים עם ברנר.
-
- אחסון:
- ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים