נושאים חמים

טארט אשכולית אדומה

טארט אשכולית אדומה חגיגי וללא גלוטן שאפשר להגיש למרכז השולחן או לחלק לחיתוכיות שמנשנשים לצד הקפה

פאי אשכולית אדומה כשר לפסח (יח
פאי אשכולית אדומה כשר לפסח (יח"צ , דרור עינב)

מצרכים

  • לתבנית פאי מלבנית או תבנית פאי עגולה בקוטר 24 ס"מ
  • לבצק:
  • 70 גר' אבקת סוכר (1/2 כוס)
  • 125 גר' חמאה רכה בטמפ' החדר
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
  • 250 גר' קמח תפו"א (2/3 1 כוסות)
  • 150 גר' קורנפלור ( 1כוס)
  • למלית:
  • 4 ביצים
  • 266 גר' סוכר (1/3 1 כוסות)
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 כפיות גרידת אשכולית אדומה
  • 150 גר' מיץ אשכולית אדומה (מיץ מאשכולית אחת)
  • *טיפה צבע מאכל אדום אם רוצים
  • 2 כפות חלב
  • לקישוט (אופציונלי):
  • חלבון מביצה אחת
  • 1/3 כוס סוכר
  • או
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • 1. הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את אבקת הסוכר והחמאה עד לקבלת משחה אחידה וחלקה. מוסיפים את הביצה ואחרי הטמעתה מוסיפים גם את החלמון. ממשיכים לעבד עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את קמח תפו"א ומעבדים רק עד להיווצרות בצק.
  • 2. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, משטחים ל'פיתה' ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר לשעה לפחות.
  • 3. מרדדים את הבצק הקר בין שני ניירות אפייה לעובי של כ-0.5 ס"מ ומרפדים בו תחתית של תבנית פאי או תבנית מלבנית. מעבירים את התבנית עם הבצק למקפיא.
  • 4. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות. כשהתנור חם, מוציאים את הבצק מהמקפיא, מעליו מניחים נייר אפיה ומעליו משקולות אפייה (אפשר להשתמש כמשקולות בקטניות כמו חומוס או שעועית). מכניסים לתנור ואופים אפייה עיוורת כ-10 דקות. מוציאים ומצננים.
  • 5. בינתיים מכינים את המלית: בקערה טורפים יחד את הביצים עם הסוכר והמלח. מוסיפים את גרידת האשכולית, מיץ האשכולית ואם רוצים את צבע המאכל האדום. לאחר קבלת מסה אחידה וצבע אחיד, מוסיפים את החלב וטורפים.
  • 6. מוזגים את המלית לתבנית עם הקלתית האפויה ואופים בתנור ב-170 מעלות כ-25 דקות עד שהמרכז מתייצב. מקררים לחלוטין.
  • 7. לפני ההגשה, בוזקים אבקת סוכר וחותכים לאצבעות או לריבועים. או מקציפים את החלבון עם הסוכר לקצף גמיש ומבריק, מזלפים נשיקות כמו בתמונה וחורכים עם ברנר.
  • אחסון:
  • ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת