וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קלמה פלפלים וחצילים

חותכים, טוחנים ומסיפים חצילים קלויים, ומקבלים מנה יפהפיה וצבעונית

מתכון מאת: אוראל קמחי, מערכת וואלה

סלט אפיו של אוראל קמחי. דרור עינב
סלט אפיו של אוראל קמחי

מצרכים למתכון

  • מצרכים ל-4 סועדים
  • 2 ק"ג גמבה אדומה
  • 200 מ"ל שמן חמניות
  • 2 שיני שום
  • 3 חצילים
  • 100 גר יוגורט
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל
  • חופן עלי פטרוזיליה מופרדים ושטופים

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את כל הגמבה ללא הגבעול והגרעינים, טוחנים הכל ביחד עם הקליפה במעבד מזון וטוחנים עד למרקם אחיד וגס.
  • 2. מבשלים על אש קטנה ללא שמן עד שכל הנוזלים התאדו והפלפל רק ומבושל לאכילה.
  • 3. מעל אש קטנה נוסיף שמן חמניות תוך כדי ערבוב, עד שהשמן יתחבר עם הפלפלים לרוטב אחיד. מתבלים במלח ומעט פלפל. שומרים בקירור.
  • 4. שורפים את החצילים על אש גלויה, מקלפים ושמים על מסננת. במעבד מזון טוחנים את החצילים, ומוסיפים את השום, יוגורט ומזלפים שמן זית תוך כדי טחינה עד למרקם של קרם. מתבלים עם מלח ופלפל.
  • 5. הגשת המנה: מסדרים את הקלמה כמו חומוס בצלחת שטוחה, ובאמצע מסדרים את קרם החצילים. מקשטים עם עלי פטרוזיליה ושמן זית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully