- 1. חותכים את כל הגמבה ללא הגבעול והגרעינים, טוחנים הכל ביחד עם הקליפה במעבד מזון וטוחנים עד למרקם אחיד וגס.
-
- 2. מבשלים על אש קטנה ללא שמן עד שכל הנוזלים התאדו והפלפל רק ומבושל לאכילה.
-
- 3. מעל אש קטנה נוסיף שמן חמניות תוך כדי ערבוב, עד שהשמן יתחבר עם הפלפלים לרוטב אחיד. מתבלים במלח ומעט פלפל. שומרים בקירור.
-
- 4. שורפים את החצילים על אש גלויה, מקלפים ושמים על מסננת. במעבד מזון טוחנים את החצילים, ומוסיפים את השום, יוגורט ומזלפים שמן זית תוך כדי טחינה עד למרקם של קרם. מתבלים עם מלח ופלפל.
-
- 5. הגשת המנה: מסדרים את הקלמה כמו חומוס בצלחת שטוחה, ובאמצע מסדרים את קרם החצילים. מקשטים עם עלי פטרוזיליה ושמן זית.