פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      בורקס ביתי אמיתי

      אבי ביטון מביא מהשוק ברמלה מתכון לבורקס מנגולד אמיתי

      29 מדרגים / 3.17 כוכבים

      בבושקה הפקות

      מצרכים

      • כמות: 12 בורקסים
      • לבצק פילאס:
      • 1 ק"ג קמח
      • 1 כפית מלח
      • 2 כוסות מים
      • 2 כפות חומץ
      • 1/2 1 שמן קנולה
      • למילוי מנגולד וגבינה:
      • 1 כרישה קטנה פרוסה דק
      • חבילת עלי מנגולד קצוצה ללא החלק הלבן
      • 200 גרם גבינת פטה מפוררת
      • 1 ביצה
      • מלח
      • פלפל
      • לאפיה:
      • ביצה טרופה
      • שומשום

      אופן ההכנה

      • 1.הבצק: לשים אתכל חומרי הבצק פרט לשמן לבצק חלק וגמיש.
      • 2. מחלקים את הבצק ל- 12 כדורים, מניחים בתוך כלי ויוצקים לתוכו את השמן עד לכיסוי הכדורים. שומרים לילה במקרר.
      • 3.למחרת מכינים את המילוי: מערבבים יחד את הכרישה, התרד הקצוץ, גבינת הפטה והביצה ומתבלים במלח ולפלפל.
      • 4.ההרכבה: לוקחים כדור בצק מתוך כלי השמן ומתחילים לפתוח אותו בעזרת הידיים על ידי מתיחתו מהמרכז החוצה. אם רוצים להיעזר תחילה במערוך, מניחים מעל הבצק נייר אפיה ומרדדים מעט. ממשיכים בעזרת הידיים עד לקבלת יריעה דקה ככל האפשר. מיישרים בעזרת סכין את השוליים.
      • 5. מניחים לאורכו של הבצק, באחד מן הקצוות, שורה מהמילוי (ראה וידיאו) ומגלגלים לאט ובעדינות לצורת נקניק. כורכים לשבלול ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה מוברש בשמן קנולה. ממשיכים כך עם שאר כדורי הבצק.
      • 6. מברישים את הבורקסים בביצה, זורים מעט שומשום ואופים בתנור בחום של 180 מעלות כ-20 דקות.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -