עונות הסתיו והחורף הן שעתן היפה של הדלעת, והדלורית. המתכון אמנם מתייחס לדלורית, אבל כמובן שגם דלעת שאפשר למצוא בכל חנות ירקות תהיה מוצלחת פה.
הפעם, מיכל אפשטיין מראה לנו איך לוקחים ובקלות דלעת מקולפת וחתוכה לחתיכות גדולות, ומעניקים לה טעמים מתקתקים עמוקים לצד חריפות קלה.
דלורית צלויה עם מייפל
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 300גרםדלורית או דלעת חתוכה לצ'אנקים
לרוטב:
- 4כפותשמן זית
- 1מקל קינמון
- ¼כוסמייפל
- 2שיני שום כתושות
- 2עלי דפנה
- 1כפיתעלי טימין
- 4עלי מרווה
- ½פלפל חריף אדום פרוס
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים דלורית צלויה עם מייפל?
- 1מחממים תנור ל-190 מעלות.
- 2מערבבים את כל חומרי הרוטב.
- 3מוזגים את הרוטב מעל הדלורית או הדלעת ומעסים אותה היטב, מעבירים לתבנית אפייה ואופים כ-40 דקות.