וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דלורית צלויה עם מייפל

עודכן לאחרונה: 21.11.2024 / 7:27

מיכל אפשטיין עם מתכון מעולה לדלורית צלויה בתנור עם מייפל, קינמון, עלי דפנה, מרווה וצ'ילי. רק לערבב ולהכניס לתנור

דלורית במייפל ותבלינים. דרור עינב
גם לכם נמאס מתפוחי אדמה בנאליים? דלעת צלויה/דרור עינב

עונות הסתיו והחורף הן שעתן היפה של הדלעת, והדלורית. המתכון אמנם מתייחס לדלורית, אבל כמובן שגם דלעת שאפשר למצוא בכל חנות ירקות תהיה מוצלחת פה.

הפעם, מיכל אפשטיין מראה לנו איך לוקחים ובקלות דלעת מקולפת וחתוכה לחתיכות גדולות, ומעניקים לה טעמים מתקתקים עמוקים לצד חריפות קלה.

דלורית צלויה עם מייפל

מתכון מאת: מיכל אפשטיין, מערכת וואלה אוכל

דלורית במייפל ותבלינים. דרור עינב
דלורית במייפל ותבלינים

מצרכים למתכון

    • 300גרםדלורית או דלעת חתוכה לצ'אנקים
  • לרוטב:

    • 4כפותשמן זית
    • 1מקל קינמון
    • ¼כוסמייפל
    • 2שיני שום כתושות
    • 2עלי דפנה
    • 1כפיתעלי טימין
    • 4עלי מרווה
    • ½פלפל חריף אדום פרוס
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

איך מכינים דלורית צלויה עם מייפל?

  • 1
    מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • 2
    מערבבים את כל חומרי הרוטב.
  • 3
    מוזגים את הרוטב מעל הדלורית או הדלעת ומעסים אותה היטב, מעבירים לתבנית אפייה ואופים כ-40 דקות.
0
walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully