פלחי תפוחי אדמה קריספיים בתנור
אורלי פלאי במתכון קל במיוחד לפלחי תפוחי אדמה עטופים בשכבה שחומה וקריספית של פירורי לחם וגבינת פרמזן מוגשים בקונוסים
תפוחי אדמה בפרמזן (צילום: יח"צ, נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- חומרים ל-4-6 מנות
- 6 תפוחי אדמה
- 2 כפות שמן זית
- מלח גס ופלפל שחור גרוס
- 3 כפות פרמזן מגוררת דק-דק
- 2 כפות פירורי לחם
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כפית תערובת עשבי תיבול יבשים או אורגנו יבש
- 1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
- 2. חותכים את תפוחי האדמה לפלחים ('סירות').
- 3. בקערה מערבבים את פלחי תפוחי האדמה עם הפרמזן, פירורי הלחם, אבקת השום, תערובת עשבי התיבול והמלח והפלפל עד שהם מצופים היטב.
- 4. מניחים בתבנית בשכבה אחת ואופים 25-35 דקות או עד שהם רכים וזהובים. ניתן להגיש לצד מטבל יוגורט.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה