וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ארוחה ב-10 דקות: סלט ירקות פריך עם שייטל צרוב

מתכון מהיר לשייטל רך ועסיסי מוגש על סלט ירקות טריים

מתכון מאת: עידן זהבי, מערכת וואלה!

סלט עם נתחי שייטל. אסף אמברם,
סלט עם נתחי שייטל/אסף אמברם

מצרכים למתכון

  • כמות: 2 מנות עבור עיקרית ו-4 מנות עבור ראשונה
  • לסטייק:
  • 300-350 גרם סטייק שייטל ישראלי טרי
  • קורט מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • מעט שמן זית
  • לסלט:
  • 4-5 צנוניות, חתוכות לפלחים
  • 4-5 בייבי מלפפונים, חתוכים גס
  • חופן עגבניות שרי, חצויות
  • 1 קולרבי, קלוף וחתוך גס
  • חופן עלי נענע
  • חופן עלי פטרוזיליה
  • מיץ מ-1/4 לימון
  • 2-3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. מוציאים את הסטייק מהמקרר ונותנים לו לנוח בטמפ' החדר.
  • 2. בינתיים חותכים את הירקות לסלט ושמים בקערה.
  • 3. הסטייק: בוזקים מלח גס על הסטייק משני הצדדים ומשמנים עם הידיים בשמן זית.
  • 4. מחממים על אש גבוהה מחבת כבדה כ-4-5 דקות (ללא שמן). כשהמחבת לוהטת מניחים עליה את הסטייק וצורבים 3-4 דקות מכל צד כך שהוא שחום בחוץ ואדמדם בפנים בדרגת עשיה מדיום רייר עד מדיום.
  • 5. מתבלים את הסטייקים בנדיבות בפלפל שחור ונותנים לו לנוח על צלחת מכוסה ברדיד אלומיניום 10 דקות.
  • 6. מתבלים את הירקות לסלט שחתכנו במלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. פורסים לרצועות יפות.
  • 7. פורסים את סטייק השייטל לפרוסות, מעבירים את הסלט לקערות הגשה אישיות ומעל מסדרים יפה את נתחי הבשר. מגישים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully