- 1. מוציאים את הסטייק מהמקרר ונותנים לו לנוח בטמפ' החדר.
- 2. בינתיים חותכים את הירקות לסלט ושמים בקערה.
- 3. הסטייק: בוזקים מלח גס על הסטייק משני הצדדים ומשמנים עם הידיים בשמן זית.
- 4. מחממים על אש גבוהה מחבת כבדה כ-4-5 דקות (ללא שמן). כשהמחבת לוהטת מניחים עליה את הסטייק וצורבים 3-4 דקות מכל צד כך שהוא שחום בחוץ ואדמדם בפנים בדרגת עשיה מדיום רייר עד מדיום.
- 5. מתבלים את הסטייקים בנדיבות בפלפל שחור ונותנים לו לנוח על צלחת מכוסה ברדיד אלומיניום 10 דקות.
- 6. מתבלים את הירקות לסלט שחתכנו במלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. פורסים לרצועות יפות.
- 7. פורסים את סטייק השייטל לפרוסות, מעבירים את הסלט לקערות הגשה אישיות ומעל מסדרים יפה את נתחי הבשר. מגישים מיד.