פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      ארוחה ב-10 דקות: סלט ירקות פריך עם שייטל צרוב

      מתכון מהיר לשייטל רך ועסיסי מוגש על סלט ירקות טריים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      סלט עם נתחי שייטל (יח
      סלט עם נתחי שייטל (יח"צ , אסף אמברם)

      מצרכים

      • כמות: 2 מנות עבור עיקרית ו-4 מנות עבור ראשונה
      • לסטייק:
      • 300-350 גרם סטייק שייטל ישראלי טרי
      • קורט מלח גס
      • פלפל שחור גרוס
      • מעט שמן זית
      • לסלט:
      • 4-5 צנוניות, חתוכות לפלחים
      • 4-5 בייבי מלפפונים, חתוכים גס
      • חופן עגבניות שרי, חצויות
      • 1 קולרבי, קלוף וחתוך גס
      • חופן עלי נענע
      • חופן עלי פטרוזיליה
      • מיץ מ-1/4 לימון
      • 2-3 כפות שמן זית
      • מלח ופלפל שחור גרוס

      אופן ההכנה

      • 1. מוציאים את הסטייק מהמקרר ונותנים לו לנוח בטמפ' החדר.
      • 2. בינתיים חותכים את הירקות לסלט ושמים בקערה.
      • 3. הסטייק: בוזקים מלח גס על הסטייק משני הצדדים ומשמנים עם הידיים בשמן זית.
      • 4. מחממים על אש גבוהה מחבת כבדה כ-4-5 דקות (ללא שמן). כשהמחבת לוהטת מניחים עליה את הסטייק וצורבים 3-4 דקות מכל צד כך שהוא שחום בחוץ ואדמדם בפנים בדרגת עשיה מדיום רייר עד מדיום.
      • 5. מתבלים את הסטייקים בנדיבות בפלפל שחור ונותנים לו לנוח על צלחת מכוסה ברדיד אלומיניום 10 דקות.
      • 6. מתבלים את הירקות לסלט שחתכנו במלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. פורסים לרצועות יפות.
      • 7. פורסים את סטייק השייטל לפרוסות, מעבירים את הסלט לקערות הגשה אישיות ומעל מסדרים יפה את נתחי הבשר. מגישים מיד.

      עוד מתכוני סלטים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -