פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      בורקס גבינה טורקי

      מירב שיינר מביאה אלינו את אחת הגרסאות המטוגנות והנפוצות בטורקיה: פוף בורגי (puf böreği)

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      בורקס טורקי מטוגן של מירב שיינר (דרור עינב)
      בורקס טורקי מטוגן של מירב שיינר (דרור עינב)

      מצרכים

      • כמות: עבור 10 יחידות גדולות
      • לבצק:
      • 1/2 1 כוסות קמח
      • 1 ביצה בינונית
      • 1/2 כוס מים חמימים
      • 1 כפית אבקת אפיה
      • 1 כפית חומץ
      • למלית:
      • 200 גרם גבינה לאפיה
      • 70 גרם גבינה צהובה מגורדת
      • חופן גדול של עלי פטרוזיליה קצוצים
      • 1 חלמון בינוני
      • 3/4 כפית שטוחה מלח
      • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
      • שמן לטיגון

      אופן ההכנה

      • 1. . בקערה בינונית מערבבים את הקמח, אבקת האפיה והמלח.
      • 2. יוצקים פנימה את המים והחומץ ומתחילים לערבב עם הידיים. לשים כמה דקות עד שהחומרים נאספים לבצק.
      • 3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה ולשים עוד כ-10 דקות עד להיווצרות רשת גלוטן המשווה לבצק מראה חלק ומבריק וגמישות המאפשרת מתיחה.
      • 4. בקערה בינונית מערבבים יחד את כל חומרי המלית.
      • 5. מרדדים מחצית מהבצק על משטח מקומח קלות, היות והוא מכיל חומץ תורגש התנגדות. מותחים בעדינות וממתינים מעט בין רידוד לרידוד. מומלץ להפעיל לחץ במרכז המערוך על מנת לרדד את היריעה באופן שווה.
      • 6. מניחים 4-5 תלוליות מהמילוי בשולי תחתית היריעה, במרווחים של 1-2 ס"מ, מורחים מסביב מעט מים וסוגרים עם יתרת יריעת הבצק. מהדקים היטב בצדדים בלחיצת אצבע.
      • 7. חותכים באיזו צורה שאוהבים. ניתן להשתמש בקורצן עגול או מרובע וניתן גם לחתוך בעזרת סכין גלגלת.
      • את אותן פעולות מבצעים עם המחצית השניה של הבצק.
      • 8. מחממים שמן בסיר קטן, מתיזים מעט קמח ובודקים אם השמן חם דיו. מורידים את גובה הלהבה לבינוני על מנת שהשמן לא ישרף ומטגנים 1-2 כריות ממולאות בכל סבב, כדקה מכל צד.
      • 9. מעבירים לרשת צינון שמתחתיה תבנית רגילה להגרת השמן העודף. מגישים חם כמנה ראשונה או כחלק מארוחת הבוקר לצד שאר הפינוקים.

      עוד מתכוני בורקס

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -