וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בקלי קלות: פתיתים עם טוויסט

בשיתוף סוגת

12.3.2018 / 7:02

פתיתים הם קלאסיקה שכולם אוהבים, מכאן הכל זה רק עניין של תיבול. לעיקרית או כתוספת אורלי פלאי מעניקה להם טוויסט עם טאץ' מרענן של לימון ובזיליקום

פתיתים עם לימון ובזיליקום. נמרוד סונדרס,
פתיתים עם לימון/נמרוד סונדרס

הפתיתים הם ממש כמו דף חלק שאפשר לעשות אתו אינספור דברים. כמו במתכונים רבים גם במתכון הנוכחי התיבול הוא זה שמפיח בהם חיים חדשים. הארומה של היין נספגת בהם יחד עם הבצל והתימין. הלימון והבזיליקום נותנים טאץ' סופי, רענן במיוחד שהופכים אותם לעיקרית קלילה או תוספת נהדרת.

לביבות פתיתים וירקות
פתיתים ברוטב מטבוחה
עוד מתכונים מלהיבים עם פתיתים

פתיתים עם לימון ובזיליקום

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין

פתיתים עם לימון ובזיליקום. נמרוד סונדרס,
פתיתים עם לימון ובזיליקום/נמרוד סונדרס

מצרכים למתכון

    • 2כוסותפתיתים
    • 2כפותשמן זית או חמאה
    • 2בצלים קצוצים דק
    • 5גבעולי תימין
    • ½כוסיין לבן
    • 3כוסותציר עוף או ירקות, או מים
    • 3כפותפרמז'ן מגוררת (או שתי כפות שמרי בירה לטבעונים)
    • ¼כוסשמנת מתוקה
    • קליפת לימון מגוררת מלימון אחד
    • בזיליקום קצוץ
    • מלח ופלפל

אופן ההכנה

איך מכינים פתיתים עם לימון ובזיליקום?

  • 1
    מאדים את הבצלים בשמן זית או חמאה על אש קטנה עד לריכוך והזהבה קלה (מספר דקות).
  • 2
    מוסיפים את הפתיתים והתימין ומטגנים יחד 3 דקות. יוצקים יין ומאדים אותו כמה דקות נוספות.
  • 3
    יוצקים ציר או מים ומבשלים 8 דקות נוספות רק עד שהנוזלים נספגים.
  • 4
    מוסיפים פרמזן, שמנת, קליפת לימון ובזיליקום ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים היטב ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully