מתכונים חמים

פתיתים עם לימון ובזיליקום

אורלי פלאי מכינה פתיתים ומעניקה להם טוויסט עם טאץ' מרענן של לימון ובזיליקום

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין ,מערכת וואלה! NEWS
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

פתיתים עם לימון ובזיליקום

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 2 כוסות פתיתים
  • 2 כפות שמן זית (או חמאה)
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 5 גבעולי תימין
  • ½ כוס יין לבן
  • 3 כוסות ציר (עוף/ירקות) או מים
  • 3 כפות פרמזן מגוררת (או 2 כפות שמרי בירה לטבעונים)
  • ¼ כוס שמנת מתוקה
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • בזיליקום קצוץ
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  • 1. מאדים את הבצלים בשמן זית או חמאה על אש קטנה עד לריכוך והזהבה קלה (מספר דקות).
  • 2. מוסיפים פתיתים ותימין ומטגנים יחד 3 דקות. יוצקים יין ומאדים אותו כמה דקות נוספות.
  • 3. יוצקים ציר או מים ומבשלים 8 דקות נוספות רק עד שהנוזלים נספגים.
  • 4. מוסיפים פרמזן, שמנת, קליפת לימון ובזיליקום ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים היטב ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully