אורז עם ירקות
יונתן רושפלד משבץ באורז של ארוחת ליל הסדר ירקות ותבלינים שהופכים אותו למנה מרשימה בפני עצמה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל- 4 סועדים
- 500 גרם אורז בסמטי
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 1 בצל, קצוץ דק
- 2 גזרים, קצוצים דק
- 1 תפוח אדמה, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 1/2 כוס אפונה
- 3 שיני שום, כתושות
- 1 פלפל ירוק חריף, חתוך לטבעות דקות
- 1 ליטר מים
- תבלינים:
- 1 כף כורכום
- 1 כפית הל טחון
- 1 כפית כמון
- 1 כפית כוסברה יבשה
- 1 כפית מלח
- 1 כוס כוסברה טריה, קצוצה - לא חובה
- להגשה:
- 2 עגבניות, פרוסות
- כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
- 1. בסיר גדול וכבד מחממים שמן מעל להבה גדולה. מוסיפים בצל, גזר, תפוח אדמה, פלפל חריף ושום ומטגנים כ-10 דקות, עד הזהבה.
- 2. מוסיפים אורז ותבלינים ומערבבים היטב כדקה עד שהאורז מתחמם.
- 3. יוצקים ליטר מים, מוסיפים אפונה (וגם כוס כוסברה, אם רוצים) ומביאים לרתיחה. מערבבים היטב, מכסים ומבשלים 18 דקות על אש קטנה.
- 4. מעבירים לקערת הגשה ומגישים עם פרוסות עגבניה וכוסברה קצוצה.