וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אורז עם ירקות

יונתן רושפלד משבץ באורז של ארוחת ליל הסדר ירקות ותבלינים שהופכים אותו למנה מרשימה בפני עצמה

מתכון מאת: מערכת וואלה

אורז ביריאני של יונתן רושפלד. אפיק גבאי,
אורז ביריאני של יונתן רושפלד/אפיק גבאי

מצרכים למתכון

  • ל- 4 סועדים
  • 500 גרם אורז בסמטי
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 2 גזרים, קצוצים דק
  • 1 תפוח אדמה, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 כוס אפונה
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1 פלפל ירוק חריף, חתוך לטבעות דקות
  • 1 ליטר מים
  • תבלינים:
  • 1 כף כורכום
  • 1 כפית הל טחון
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית כוסברה יבשה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס כוסברה טריה, קצוצה - לא חובה
  • להגשה:
  • 2 עגבניות, פרוסות
  • כוסברה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. בסיר גדול וכבד מחממים שמן מעל להבה גדולה. מוסיפים בצל, גזר, תפוח אדמה, פלפל חריף ושום ומטגנים כ-10 דקות, עד הזהבה.
  • 2. מוסיפים אורז ותבלינים ומערבבים היטב כדקה עד שהאורז מתחמם.
  • 3. יוצקים ליטר מים, מוסיפים אפונה (וגם כוס כוסברה, אם רוצים) ומביאים לרתיחה. מערבבים היטב, מכסים ומבשלים 18 דקות על אש קטנה.
  • 4. מעבירים לקערת הגשה ומגישים עם פרוסות עגבניה וכוסברה קצוצה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully