פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגות סולת אישיות

      מירב שיינר משתפת במתכון למאפינס סולת ודבש במיוחד למוצאי יום הכיפורים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מאפינס סולת ודבש (מערכת וואלה! NEWS , אלון מסיקה)
      מאפינס סולת ודבש (מערכת וואלה! NEWS , אלון מסיקה)

      מצרכים

      • לקערת הרטובים:
      • 140 מיל' שמן (1/2 כוס + כף)
      • 180 מיל' מיץ תפוזים (3/4 כוס)
      • 70 גרם דבש (3 כפות גדושות)
      • 220 גרם רסק תפוחים (קצת פחות מכוס)
      • 2 ביצים בינוניות
      • לקערת היבשים:
      • 50 גרם קוקוס (קצת יותר מחצי כוס)
      • 60 גרם סוכר חום (4 כפות)
      • 80 גרם קמח תופח (8 כפות)
      • 140 גרם סולת (3/4 כוס)
      • 50 גרם שקדים טחונים (1/2 כוס+ כף)
      • לסוף האפייה:
      • 1/4 כוס דבש מהול עם 1/4 כוס מים חמים
      • 100 גרם פיסטוק שלם טבעי קצוץ

      אופן ההכנה

      • . מערבבים היטב את כל החומרים הרטובים בקערה גדולה.
      • 2. מערבבים היטב את כל החומרים היבשים בקערה בינונית.
      • 3. מוסיפים את היבשים לרטובים ב-2-3 פעמים ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
      • 4. מעבירים את הבלילה לשקית זילוף ויוצקים ל-25 עטרות חד פעמיות של מאפינס עד 2/3 הגובה.
      • 5. אופים 30 דקות בחום של 175 מעלות עד למבחן 'קיסם יבש'.
      • 6. מוציאים מהתנור ומצננים 5-10 דק'. יוצקים מעל כל עוגה מעט מי-דבש ומפזרים פיסטוקים קצוצים.

      עוד מתכוני עוגות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -