עוגות סולת אישיות
מירב שיינר משתפת במתכון למאפינס סולת ודבש במיוחד למוצאי יום הכיפורים
מאפינס סולת ודבש (צילום: מערכת וואלה! NEWS, אלון מסיקה)
מחשבון המרות
- לקערת הרטובים:
- 140 מיל' שמן (1/2 כוס + כף)
- 180 מיל' מיץ תפוזים (3/4 כוס)
- 70 גרם דבש (3 כפות גדושות)
- 220 גרם רסק תפוחים (קצת פחות מכוס)
- 2 ביצים בינוניות
- לקערת היבשים:
- 50 גרם קוקוס (קצת יותר מחצי כוס)
- 60 גרם סוכר חום (4 כפות)
- 80 גרם קמח תופח (8 כפות)
- 140 גרם סולת (3/4 כוס)
- 50 גרם שקדים טחונים (1/2 כוס+ כף)
- לסוף האפייה:
- 1/4 כוס דבש מהול עם 1/4 כוס מים חמים
- 100 גרם פיסטוק שלם טבעי קצוץ
- . מערבבים היטב את כל החומרים הרטובים בקערה גדולה.
- 2. מערבבים היטב את כל החומרים היבשים בקערה בינונית.
- 3. מוסיפים את היבשים לרטובים ב-2-3 פעמים ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- 4. מעבירים את הבלילה לשקית זילוף ויוצקים ל-25 עטרות חד פעמיות של מאפינס עד 2/3 הגובה.
- 5. אופים 30 דקות בחום של 175 מעלות עד למבחן 'קיסם יבש'.
- 6. מוציאים מהתנור ומצננים 5-10 דק'. יוצקים מעל כל עוגה מעט מי-דבש ומפזרים פיסטוקים קצוצים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה