במרכזו של יום הסליחות והרחמים ניצב אחד מסיפורי התורה היותר קשים - עקידת יצחק. אפשר שסיפור העקידה בא להזכיר לנו שייתכן ובלי משים, יומיום אנו מקריבים משהו קטן מעצמנו כדי שלאחרים יהיה טוב יותר.
ארוחה מפסקת או צאת הצום: כל המתכונים ליום כיפור 2023
עוד עוגות ועוגיות ליום כיפור, ולסוכות
חשיבותם של הנתינה, החמלה, החסד והרחמים רבים לאין שיעור שכן כל אחד ואחת מאיתנו יכולים לפתע למצוא עצמנו ברגעים אבודים שבהם אנו מייחלים לקול שיגיע משום מקום ויאמר: "אל תשלח ידך אל הנער" ולהיגאל באחת מכאב ויסורים.
ביום הכיפורים, בתוך השקט הצלול וחשבון הנפש העמוק - איש אל רעהו ואל עצמו - אם נאזין היטב אולי נשמע את אותה הצעקה וליבנו יתמלא ברחמים ולא נשלח ידינו אלא לעשות טוב ולבקש סליחה ובתקווה שיסלחו גם לנו.
המתכון שאני חולקת אתכם הפעם לעוגות סולת ודבש הוא בדיוק מה שצריך כדי לשבור את הצום ואת הקושי שמתלווה אליו ולהתחיל את השנה עם טעם טוב בפה ועם תקווה בלב - שעוד נכונו לנו ימים טובים מלאי חמלה, רחמים ואהבת הזולת.
עוגות סולת ודבש אישיות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
לקערת הרטובים:
- 140מ״לשמן (1/2 כוס + כף)
- 180מ״למיץ תפוזים (3/4 כוס)
- 70גרםדבש (3 כפות גדושות)
- 220גרםרסק תפוחים (קצת פחות מכוס)
- 2ביצים M
לקערת היבשים:
- 50גרםקוקוס (קצת יותר מחצי כוס)
- 60גרםסוכר חום (4 כפות)
- 80גרםקמח תופח (8 כפות)
- 140גרםסולת (3/4 כוס)
- 50גרםשקדים טחונים (1/2 כוס + כף)
לסוף האפייה:
- ¼כוסדבש מהול עם 1/4 כוס מים חמים
- 100גרםפיסטוקים טבעים, קצוצים
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים עוגות סולת ודבש אישיות?
- 1מערבבים היטב את כל החומרים הרטובים בקערה גדולה.
- 2מערבבים היטב את כל החומרים היבשים בקערה בינונית.
- 3מוסיפים את היבשים לרטובים ב-2-3 פעימות ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- 4מעבירים את הבלילה לשקית זילוף ויוצקים ל-25 עטרות חד פעמיות של מאפינס עד 2/3 הגובה.
- 5אופים 30 דקות בחום של 175 מעלות עד למבחן "קיסם יבש" (מוכנים כשנועצים קיסם במרכז המאפינס והוא יוצא יבש או עם קצת פירורים).
- 6מוציאים מהתנור ומצננים 5-10 דקות. יוצקים מעל כל עוגה מעט מי דבש ומפזרים פיסטוקים קצוצים.