מתכונים חמים

עוגות סולת אישיות

מירב שיינר משתפת במתכון למאפינס סולת ודבש במיוחד למוצאי יום הכיפורים

מתכון מאת: מירב שיינר ,מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מאפינס סולת ודבש

מחשבון המרות

מצרכים

  • לקערת הרטובים:
  • 140 מיל' שמן (1/2 כוס + כף)
  • 180 מיל' מיץ תפוזים (3/4 כוס)
  • 70 גרם דבש (3 כפות גדושות)
  • 220 גרם רסק תפוחים (קצת פחות מכוס)
  • 2 ביצים בינוניות
  • לקערת היבשים:
  • 50 גרם קוקוס (קצת יותר מחצי כוס)
  • 60 גרם סוכר חום (4 כפות)
  • 80 גרם קמח תופח (8 כפות)
  • 140 גרם סולת (3/4 כוס)
  • 50 גרם שקדים טחונים (1/2 כוס+ כף)
  • לסוף האפייה:
  • 1/4 כוס דבש מהול עם 1/4 כוס מים חמים
  • 100 גרם פיסטוק שלם טבעי קצוץ

אופן ההכנה

  • . מערבבים היטב את כל החומרים הרטובים בקערה גדולה.
  • 2. מערבבים היטב את כל החומרים היבשים בקערה בינונית.
  • 3. מוסיפים את היבשים לרטובים ב-2-3 פעמים ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  • 4. מעבירים את הבלילה לשקית זילוף ויוצקים ל-25 עטרות חד פעמיות של מאפינס עד 2/3 הגובה.
  • 5. אופים 30 דקות בחום של 175 מעלות עד למבחן 'קיסם יבש'.
  • 6. מוציאים מהתנור ומצננים 5-10 דק'. יוצקים מעל כל עוגה מעט מי-דבש ומפזרים פיסטוקים קצוצים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully