חציל קלוי עם שום ורימונים
מינרווה ממסעדת עזבה בכפר ראמה, במתכון לחציל קלוי עם חציל קלוי עם שום ורימונים שמוסיפים לו חמיצות עדינה
חציל קלוי עם רימונים בעזבה (צילום: מערכת וואלה! NEWS)
מחשבון המרות
- כמות: עבור 4-6 סועדים
- מצרכים:
- 2 חצילים (רצוי בלדי)
- 2 שיני שום
- מלח גס
- פלפל ירוק חריף פרוס
- חופן גרגרי רימון
- פטרוזיליה קצוצה
- 1. שמים את החצילים מעל אש גלויה ונותנים להם להיחרך עד שהחציל רך מבפנים וקליפתו שחורה ומפוחמת.
- 2. מקלפים את הקליפה עם הידיים ומעבירים למסננת עד להגרת הנוזלים.
- 3. כותשים עם מכתש ועלי את שיני השום עם מלח, מוסיפים את החצילים וממשיכים לכתוש יחד עוד קצת.
- 4. מעבירים לצלחת הגשה, מזלפים שמן זית טוב, חופן גרגירי רימונים ופטרוזיליה קצוצה ואת פרוסות הפלפל הירוק. מגישים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה