פסוליה מברומטיקה: סלט לוביה יווני שעועית הלוביה האהובה במיוחד על היוונים, נקראת ביוונית מַברוֹמַטי, כלומר עין שחורה. הלוביה קלה להכנה, משביעה ובעלת טעם אגוזי נפלא. אוכלים אותה טרייה, מוקפצת קלות בשמן זית ומתובלת במעט לימון, או כמו בסלט שלפניכם
סלט לוביה של גרקו / דן פרץ מצרכים למתכון
2כוסות לוביה יבשה
½כוס שמן זית
6כפות חומץ יין לבן
5 עגבניות
½כפית סוכר
1כפית מלח
¼כפית פלפל
1 בצל סגול קצוץ דק
4כפות שמיר קצוץ דק
4כפות פטרוזיליה קצוצה דק
1שן שום קצוצה
1 לימון קליפה מגוררת בלבד
מעט גבינת פטה מגוררת להגשה (רק אם רוצים) מחשבון המרות
אופן ההכנה איך מכינים פסוליה מַברוֹמַטיקה?
1
שמים את הלוביה בסיר, מכסים במים ומבשלים 40-30 דקות, עד שהיא רכה.
2
מסננים מהמים ומניחים בצד שתתקרר.
3
יוצקים לקערה את השמן והחומץ.
4
חוצים את העגבניות וסוחטים את תוכנן לתוך הקערה. מוסיפים את הסוכר, המלח והפלפל ומערבבים עד שהסוכר והמלח מתמוססים.
5
מוסיפים את הלוביה המבושלת.
6
מוסיפים את הבצל, השמיר, הפטרוזיליה והשום ומערבבים.
7
מוסיפים מעל את גרידת הלימון ואם רוצים אפשר גם לגרור מעל מעט גבינת פטה ומגישים.