מתכונים חמים

פסוליה מַברוֹמַטיקה

מתכון לפסוליה מַברוֹמַטיקה, סלט לוביה יווני של גרקו

מתכון מאת: שף אליאב גולדנברג, גרקו
  • 10 דקות עבודה

  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

  • 7 סועדים

סלט לוביה של גרקו (צילום: דן פרץ)

מחשבון המרות

מצרכים

    • 2 כוסותלוביה יבשה
    • ½ כוסשמן זית
    • 6 כפותחומץ יין לבן
    • 5 עגבניות
    • ½ כפיתסוכר
    • 1 כפיתמלח
    • ¼ כפיתפלפל
    • 1 בצל סגול קצוץ דק
    • 4 כפותשמיר קצוץ דק
    • 4 כפותפטרוזיליה קצוצה דק
    • 1 שןשום קצוצה
    • 1 לימון קליפה מגוררת בלבד
    • מעטגבינת פטה מגוררת להגשה (רק אם רוצים)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

איך מכינים פסוליה מַברוֹמַטיקה?

  • 1שמים את הלוביה בסיר, מכסים במים ומבשלים 40-30 דקות, עד שהיא רכה.
  • 2מסננים מהמים ומניחים בצד שתתקרר.
  • 3יוצקים לקערה את השמן והחומץ.
  • 4חוצים את העגבניות וסוחטים את תוכנן לתוך הקערה. מוסיפים את הסוכר, המלח והפלפל ומערבבים עד שהסוכר והמלח מתמוססים.
  • 5מוסיפים את הלוביה המבושלת.
  • 6מוסיפים את הבצל, השמיר, הפטרוזיליה והשום ומערבבים.
  • 7מוסיפים מעל את גרידת הלימון ואם רוצים אפשר גם לגרור מעל מעט גבינת פטה ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully