וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פסוליה מברומטיקה: סלט לוביה יווני

שף אליאב גולדנברג מגרקו

6.5.2019 / 10:05

שעועית הלוביה האהובה במיוחד על היוונים, נקראת ביוונית מַברוֹמַטי, כלומר עין שחורה. הלוביה קלה להכנה, משביעה ובעלת טעם אגוזי נפלא. אוכלים אותה טרייה, מוקפצת קלות בשמן זית ומתובלת במעט לימון, או כמו בסלט שלפניכם

פסוליה מַברוֹמַטיקה

מתכון מאת: שף אליאב גולדנברג, גרקו

10 דקות עבודה,60 דקות סה"כ,קל להכנה,7 סועדים
סלט יווני. דן פרץ,
סלט לוביה של גרקו/דן פרץ

מצרכים למתכון

    • 2כוסותלוביה יבשה
    • ½כוסשמן זית
    • 6כפותחומץ יין לבן
    • 5עגבניות
    • ½כפיתסוכר
    • 1כפיתמלח
    • ¼כפיתפלפל
    • 1בצל סגול קצוץ דק
    • 4כפותשמיר קצוץ דק
    • 4כפותפטרוזיליה קצוצה דק
    • 1שןשום קצוצה
    • 1לימון קליפה מגוררת בלבד
    • מעטגבינת פטה מגוררת להגשה (רק אם רוצים)

אופן ההכנה

איך מכינים פסוליה מַברוֹמַטיקה?

  • 1
    שמים את הלוביה בסיר, מכסים במים ומבשלים 40-30 דקות, עד שהיא רכה.
  • 2
    מסננים מהמים ומניחים בצד שתתקרר.
  • 3
    יוצקים לקערה את השמן והחומץ.
  • 4
    חוצים את העגבניות וסוחטים את תוכנן לתוך הקערה. מוסיפים את הסוכר, המלח והפלפל ומערבבים עד שהסוכר והמלח מתמוססים.
  • 5
    מוסיפים את הלוביה המבושלת.
  • 6
    מוסיפים את הבצל, השמיר, הפטרוזיליה והשום ומערבבים.
  • 7
    מוסיפים מעל את גרידת הלימון ואם רוצים אפשר גם לגרור מעל מעט גבינת פטה ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully