קציצות דגים ברוטב לימוני צהוב

מתכון מאת: בן וזהבה אסולין, מסעדת הו-מאמא, מערכת וואלה! אוכל
קציצות דגים. דודי אייזנטל,
קציצות דגים(צילום: דודי אייזנטל)

מצרכים

  • לקציצות:

    • 2 קילוגרמיםפילה דג טרי ללא עור (מוסר, לוקוס, בורי, דניס או כל דג ים טרי אחר)
    • 1 בצל גדול
    • 1 צרורכוסברה
    • 3 גבעוליסלרי עם העלים
    • 4 שיני שום
    • ½ פלפל חריף
    • ½ חלה מושרית במים וסחוטה
    • 1 כפיתפפריקה
    • 1 כפיתכמון
    • 1 כפיתמלח
    • שמן לטיגון
  • לרוטב:

    • 1 פלפל אדום מתוק (גמבה)
    • 1 פלפל צהוב
    • 1 פלפל חריף ירוק
    • 4 שיני שום
    • 1 צרורפטרוזיליה קצוצה
    • 2 לימונים , סחוטים למיץ
    • 1 לימון פרסי
    • ¼1 כוסותאפונה קפואה (200 גרם)
    • ½1 כפותכורכום
    • שמן זית
    • 1 כפיתמלח
    • 1 כפיתפלפל שחור
    • 2 ליטריםמים

אופן ההכנה

איך מכינים קציצות דגים ברוטב לימוני צהוב?

  • 1מכינים את הקציצות: קוצצים ידנית את כל המרכיבים של תערובת הקציצות, מערבבים ונותנים לתערובת לנוח במקרר. אם רוצים, ניתן לקצוץ את כל המרכיבים למעט הדג במעבד מזון, ורק את הדג לקצוץ ידנית דק ולערבב הכול יחד.
  • 2מכינים את הרוטב: חותכים את הפלפלים (אדום, צהוב וירוק חריף) לרצועות וקוצצים את השום. בסיר גדול ושטוח שיכול להכיל את כל הקציצות יוצקים מעט שמן ומטגנים אותם עד הזהבה קלה.
  • 3מוסיפים את התבלינים כולל הלימון הפרסי ומערבבים. יוצקים את המים ואת הפטרוזיליה (בסדר הזה) ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה.
  • 4מוציאים את תערובת הדגים מהמקרר, מכדררים לקציצות במשקל 80 גרם. במחבת גדולה ממלאים שמן עד לחצי גובה ומטגנים קלות את הקציצות (שלא ייתייבשו). מוסיפים אותן מיד אל הסיר עם הרוטב.
  • 5מוסיפים גם את האפונה ואת מיץ הלימון ומבשלים אותן ביחד כ-20 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully