וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק אפונה ומנטה

מתכון באדיבות אתר מועצת הירקות.

מתכון מאת: מערכת וואלה

Default. Walla R&D, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 3 כפות מרגרינה או חמאה
  • 4 בצלי אשלוט קצוצים דק או 12 בצלים ירוקים קצוצים דק (חלק לבן וירוק בהיר בלבד)
  • 7-6 כוסות מים עם אבקת מרק זך, מוכנים לפי הוראות אריזת האבקה
  • חלב/שמנת (גם פרווה)
  • 9 כוסות גרגרי אפונה
  • 1 גזר חתוך לחתיכות דקות
  • צרור קטן של ענפי שמיר
  • מלח ופלפל שחור
  • 3-2 כפות עלי מנטה קצוצים דק
  • להגשה:
  • עלי מנטה קצוצים דק

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים את החמאה בסיר עמוק. מטגנים את הבצל על אש נמוכה תוך ערבוב, עד שנעשה שקוף – כ-10 דקות.
  • 2. מוסיפים 1 כוס מרק, מכסים ומבעבעים עד שהבצל רך מאוד, כ-4 דקות.
  • 3. מוסיפים 8 כוסות מהאפונה, הגזר (למעט כוס חתיכות גזר ששומרים לקישוט) והנוזלים ומביאים לרתיחה. מתבלים מעט, מכסים ומבשלים עד שהאפונה והגזר רכים מאוד, כ-20 דקות.
  • 4. מצננים מעט. טוחנים בבלנדר ידני ודוחסים דרך מסננת גסה לתרכובת חלקה, עד שרק הקליפות נשארות במסננת.
  • 5. מוסיפים נוזלים לדילול (מרק זך, חלב או שמנת). מביאים לרתיחה. בוזקים את עלי המנטה ומבשלים עוד 3 דקות.
  • 6. בסיר קטן מבשלים במי מלח רותחים כוס גרגירי אפונה כ-5 דקות. מצננים במים קרים. בוזקים על המרק החם ומגישים מיד עם עלי מנטה קצוצים נוספים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully