- 1. ממיסים את החמאה בסיר עמוק. מטגנים את הבצל על אש נמוכה תוך ערבוב, עד שנעשה שקוף כ-10 דקות.
-
- 2. מוסיפים 1 כוס מרק, מכסים ומבעבעים עד שהבצל רך מאוד, כ-4 דקות.
-
- 3. מוסיפים 8 כוסות מהאפונה, הגזר (למעט כוס חתיכות גזר ששומרים לקישוט) והנוזלים ומביאים לרתיחה. מתבלים מעט, מכסים ומבשלים עד שהאפונה והגזר רכים מאוד, כ-20 דקות.
-
- 4. מצננים מעט. טוחנים בבלנדר ידני ודוחסים דרך מסננת גסה לתרכובת חלקה, עד שרק הקליפות נשארות במסננת.
-
- 5. מוסיפים נוזלים לדילול (מרק זך, חלב או שמנת). מביאים לרתיחה. בוזקים את עלי המנטה ומבשלים עוד 3 דקות.
-
- 6. בסיר קטן מבשלים במי מלח רותחים כוס גרגירי אפונה כ-5 דקות. מצננים במים קרים. בוזקים על המרק החם ומגישים מיד עם עלי מנטה קצוצים נוספים.