וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק דלעת עם חזה אווז מעושן

מתכון באדיבות אתר מועצת הירקות.

מתכון מאת: מערכת וואלה

Default. Walla R&D, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 700 גרם דלעת
  • שמן לטיגון
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 3 גבעולי סלרי קצוצים
  • 200 גרם חזה אווז מעושן, חתוך לקוביות קטנות
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כוס ציר מרק עוף
  • 1/2 כוס עדשים ירוקים
  • מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • 1/2 מיכל שמנת צמחית בטמפרטורת החדר

אופן ההכנה

  • 1. קולפים את הדלעת, מסירים את הגרעינים והסיבים, וחותכים לקוביות גדולות. מעבירים לסיר עם הרבה מים, מוסיפים כף מלח ומביאים לרתיחה.
  • 2. מנמיכים את האש ומבשלים כ–20 דקות, עד שהדלעת נעשית רכה מאד. מסננים ומעבדים במעבד מזון, עד לקבלת מחית חלקה.
  • 3. מחממים שמן בסיר גדול, מטגנים את הבצל עד שנעשה שקוף. מוסיפים את הסלרי ומטגנים 5 דקות תוך ערבוב. מוסיפים את קוביות האווז ומטגנים 3 דקות. מוסיפים שום ומטגנים דקה נוספת.
  • 4. מוסיפים את מרק העוף והעדשים ומתבלים במלח ובפלפל. מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך חצי שעה. אם הנוזלים מתאדים, מוסיפים מים לפי הצורך.
  • 5. מוסיפים את מחית הדלעת ומערבבים היטב. מבשלים על אש נמוכה כ–10 דקות נוספות.
  • 6. יוצקים את המרק לקערות אישיות ומקשטים כל מנה מעל, בכף שמנת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully