- 1. קולפים את הדלעת, מסירים את הגרעינים והסיבים, וחותכים לקוביות גדולות. מעבירים לסיר עם הרבה מים, מוסיפים כף מלח ומביאים לרתיחה.
-
- 2. מנמיכים את האש ומבשלים כ20 דקות, עד שהדלעת נעשית רכה מאד. מסננים ומעבדים במעבד מזון, עד לקבלת מחית חלקה.
-
- 3. מחממים שמן בסיר גדול, מטגנים את הבצל עד שנעשה שקוף. מוסיפים את הסלרי ומטגנים 5 דקות תוך ערבוב. מוסיפים את קוביות האווז ומטגנים 3 דקות. מוסיפים שום ומטגנים דקה נוספת.
-
- 4. מוסיפים את מרק העוף והעדשים ומתבלים במלח ובפלפל. מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך חצי שעה. אם הנוזלים מתאדים, מוסיפים מים לפי הצורך.
-
- 5. מוסיפים את מחית הדלעת ומערבבים היטב. מבשלים על אש נמוכה כ10 דקות נוספות.
-
- 6. יוצקים את המרק לקערות אישיות ומקשטים כל מנה מעל, בכף שמנת.