מתכונים חמים

נזיד שעועית תימני

מקצרים את התהליך עם שעועית משומרת וכדי שיהיה מעניין משתמשים בשני מינים.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מרק שעועית (צילום: דנה מאירזון)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 1 גזר קצוץ לקוביות קטנות
  • 1 גבעול סלרי קצוץ דק
  • 1 גבעול כרישה קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות גס
  • 1 פלפל מתוק (או חריף) יבש
  • 1/4 כוס שמן זית
  • קופסת שעועית לבנה אפויה במיץ עגבניות
  • קופסת שעועית בובעס (ענקית) אפויה במיץ עגבניות
  • 2 כוסות מים
  • צרור קטן של 2-3 ענפי רוזמרין ו2-3 ענפי טימין
  • 1 כפית גדושה חוויאג' למרק
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית קימל טחון
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/2 צרור כוסברה קצוצה להגשה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים סיר עם שמן זית ומאדים בו את הירקות (מוסיפים בסוף את השום) והפלפל עד שמתרככים.
  • 2. מוסיפים את שני סוגי השעועית המשומרת עם מיץ העגבניות, מים וצרור עשבי תיבול. מתבלים בחוויאג', פפריקה, קימל, מלח ופלפל (1 דקה).
  • 3. מבשלים 20 דקות עם סיר מכוסה, טועמים ומתקנים תיבול, מוסיפים כוסברה. מגישים עם לחם או אורז.
  • גיוונים והצעות:
  • מגישים עם מיץ לימון סחוט טרי וטבסקו.
  • מחליפים את השעועית המשומרת ב-200 גרם שעועית יבשה שמשרים לילה במים ומבשלים בשפע מים עד שהיא רכה ומוסיפים גם כוס מיץ עגבניות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully