פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      נזיד שעועית תימני

      מקצרים את התהליך עם שעועית משומרת וכדי שיהיה מעניין משתמשים בשני מינים.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מרק שעועית (דנה מאירזון)
      מרק שעועית (דנה מאירזון)

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • 1 גזר קצוץ לקוביות קטנות
      • 1 גבעול סלרי קצוץ דק
      • 1 גבעול כרישה קצוץ דק
      • 2 שיני שום קצוצות גס
      • 1 פלפל מתוק (או חריף) יבש
      • 1/4 כוס שמן זית
      • קופסת שעועית לבנה אפויה במיץ עגבניות
      • קופסת שעועית בובעס (ענקית) אפויה במיץ עגבניות
      • 2 כוסות מים
      • צרור קטן של 2-3 ענפי רוזמרין ו2-3 ענפי טימין
      • 1 כפית גדושה חוויאג' למרק
      • 1 כפית פפריקה מתוקה
      • 1/2 כפית קימל טחון
      • מלח ופלפל שחור גרוס
      • 1/2 צרור כוסברה קצוצה להגשה

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים סיר עם שמן זית ומאדים בו את הירקות (מוסיפים בסוף את השום) והפלפל עד שמתרככים.
      • 2. מוסיפים את שני סוגי השעועית המשומרת עם מיץ העגבניות, מים וצרור עשבי תיבול. מתבלים בחוויאג', פפריקה, קימל, מלח ופלפל (1 דקה).
      • 3. מבשלים 20 דקות עם סיר מכוסה, טועמים ומתקנים תיבול, מוסיפים כוסברה. מגישים עם לחם או אורז.
      • גיוונים והצעות:
      • מגישים עם מיץ לימון סחוט טרי וטבסקו.
      • מחליפים את השעועית המשומרת ב-200 גרם שעועית יבשה שמשרים לילה במים ומבשלים בשפע מים עד שהיא רכה ומוסיפים גם כוס מיץ עגבניות.

      מתכונים נוספים

      נזיד שעועית תימני
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -